22 Temmuz 2010 Perşembe

Son Ki Üj Dört

Akşam Supermario'nun işleri uzayınca onu beklemeden yemeğe oturdum. Kendime karides güveç, midye tava ve patates kızarttım. Ps'i de açtım bir yandan oyun oynuyorum diğer yandan Supermario'ya telefonuna taciz atışlarımı atıyorum Hadi gel cagrıları. Gelmesi 23'ü buldu bende ps'den sıkıldım biraz tv izledim. Sonra bavul hazırlamaya başladım tatil için. Ama herşeyi götürmek imkansız seçemiyorum da yoruldum kenara bıraktım dağ yığını şeklindeki karışık kıyafetleri yeniden tv izlemeye döndüm.
Bu akşam annemlerdeyiz, büyük ihtimal kalırız orada yarında işten erken çıkıp eve gider kalan hazırlıklarımı yaparım diye düşünüyorum. Uçak çok erken kalkıyor 04:00'de evden cıkmamız lazım cuma gecesi. Bakalım güzel olsun herşey.

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Kalsın Bırak, Sonraki Nesillere Lazım

Şaka olmalı bu 21 temmuz bugun ve şakır şakır yagmur var. Hava soğuk değil ama dünden beri kapalıydı bugun iyice coştu hafta sonuna kadar böyle olacakmış. Haftasonu İstanbul'da olmayacagımız için şükürler olsun. İnsanı depresyona sok bu hava yazı yaşayamadık resmen.
Tatil için henüz bavul hazırlamadım, zaten supermario kafasında kaç tane absolut kaç tane rakı getireceğini hesaplıyor bavullar nekadar büyük olursa okadar cok şişe sıgarmış. Gören alkolik sanıcak bizi :p Ucuz diye dünyayı sırtlıycak.

20 Temmuz 2010 Salı

Biz Döndükten Sonra Gelseydiniz Keşke

Tatilimizin nezaman olacağını bilmediğimiz için The Cranberries konserine bilet almamıştık.  Konser perşembe günü biz cuma gecesi yola cıkıcaz. Öyle içim gidiyor ki dinleyemeyeceğim için. Hatta mayıs ayında yazmıştım
12 yıldır dinle onlar gelirken sen başka yerde olacak ol, şaka gibi.
Bir  kuble burada tık tık

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Az Kaldı

 
Havuzu görene kadar tatil moduna girmemiştim, Supermario'nun kuzeni'nin düğününü güzel şeylerede vesile oldu mesela ben tatil moduna girdim:) Çok tatlı bir akşamdı. T ve B çok yakışmışlardı birbirlerine atmosfer de güzeldi, bizde oturmadık desem yeri. Onlarında evliliğiyle 2yılı devirmemize rağmen yeni evliler diye geçiyorduk bayrağı onlara teslim ettik:))

15 Temmuz 2010 Perşembe

Arter

Arter, İstiklal Caddesinde Vehbi Koç Vakfı'na ait bir sanat alanı. Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan oluşturulan Starter adlı sergiye nezamandır gitmek istiyorduk. Geçtiğimiz gün fırsatını bulunca gezme şansımız oldu.Tamamen kişinin bakış açısındaki yoruma bırakılmış herşey.
İstiklal caddesinin ön yüzüne bakan camının önüne konulan koca tank heybetiyle şaşırtıyor. Ve en önemli fonksiyonu zaman zaman sönüyor gibi olup yeniden devleşiyor. Savaşları anlatan bir çalışmaydı.
Param parça olmuş bir keman
en tatlılardan Hasankeyf'den bir kare
Turuncu kutudaki delikten kolunuzu içeri sokup düğmeye dokununca müzik çalmaya başlıyor. Ama deliğin ağız kısmı tüylü ve insan görmediği biryere içinde kötü birşey çıkmayacağını bilse bile çekiniyor. Supermario'ya kolunu içine sokması konusunda telkin ettiğim sıralardan bir kare.
Duvardaki bavullar
dj seti mozart

Sergi keyifliydi 87 sanatcının 150'i geçkin eseri bulunuyordu ve sıkmadan geniş bir alana kurulmuş 4 katlı bir binada ferahca gezebilme şansı vardı.  Okadar sanat soluduktan sonra eve geldiğimizde akşam bende karpuza şöyle bir yorum getirdim.

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Galata Kulesinden

Kahvaltımızı yaptık hava soğukmu sıcakmı anlamaya calısırken vurduk yollara kendimizi. Cumartesi nekadar yağmurluysa pazar okadar güzeldi. Hatta dedik deniz'e bile gidilirmiş sabahtan anlalasaydık Şile'ye. Ben cok sevdim bu haftasonunu İstiklal'in diğer yüzündeydik Turistlerin arasında turist olduk.

Galata Kulesine bir sokak kala çamaşırlara yazılan bir sitem:)
İhtişamıyla içeri girmek isteyenlerin önünde uzun kuyruklar oluşturduğu Galata Kulesi. Ben oturdum supermario bekledi sıra, sonra kuyruk başına geçince bende gittim yanına.
Biletlerimizi aldık. Yerli iki kişi 10 TL, Yabancılar için 20TL. Adam Supermario'ya beni göstererek yanınızdaki bayan turtist mi dedi. Yok dedik ama nasıl merak ettim acaba hangi ırka benzetti beni diye :P
Aslında merdivenleri var ama asansörle bile 7kat 10-12 sn süren biryer tahmin edemiyorum yürümeyi.
Çok yüksekti Çok. Manzara müthişti Zamanında İtfaiye olarak yapılması sonra her fethedene göre farklı farklı kullanılması Bir depremden etkilenmiş sadece. Hala dimdik ayakta.
Güneş Çok vuruyordu turtistlerin eline yarım ingilizcemle fotoğraf makinamızı verip bizi çekmelerini istedim bolca. Herbirine gülücükler attım görsen BM iyi niyet elçisi gibi çalıştım :p
 Yorulduk ama değdi.
Aslında daha birçok yere gittik ama yeterli bukadar şimdi.
Hatırlıyım diye not olsun girmediğimiz delik kalmadı:P

9 Temmuz 2010 Cuma

Dereceni Söyle Sana Kim Olduğunu Söyliyim

Akıl almayacak bir yaz yaşıyoruz. Haziranda durmadan yagan yagmurlar temmuzun 9'u olmuş hız kesmeden devam ediyor. Dün meteorolojiden uyarı vardı  akşam 22'den sonra dışarı cıkmayın sel baskınları beklenıyor diye. Şaka gibi havalar coştu. Haftasonu Şile'ye kaçarız diyordum ama ı ıh imkansız bildiğin soğuk dışarısı.

Dün kandildi, Supermario oruçluydu kendi kendine tutmak istemiş ne hoşuma gitti ama ben tutmadım. O'na istediği mamaları yaptım. Döner tarifi bulmuş ayfertito ile of çok hafif oluyor supermario da cok sevdi paso ondan istiyor. 21'de açtı Tocacım iyi dayandı ben dayanamazdım sanki.

Bir ara başıma ve çeneme ağrı girdi. Keyfim kaçtı gibi olsada ağrı kesicilerle topladık kaçanları:P
Sonra karıkoca turnuva ps'te basladı akşam en iyi derecem 6.cılık bu da iyi canım :)

8 Temmuz 2010 Perşembe

Hm Hm da Hm Hm

Dün'ün en güzel haberiydi sanırım. Supermario işyerinden izin tarihini kesinleştirdi birtek benim kendi patronuma söylemem gerekiyor. Onuda ayarlarsam bu ayın 23'ünde çıkıyoruz tatile. Benim bugün ve kalan tüm günlerde buna kanalize olmam lazım. Tarih belli olmadıgı için rezervasyon yapamamıştık.
(3yıl önce tatilden)
Akşam Ps turnuvası vardı nasıl hırsla oynuyorum ve aklım hep kestirme yollarda oldugu için birinciliğimide bu yüzden kaptırıyorum. Burdan kendime karakter analizi yaparsam çıkan sonuç sabırsızım :P

6 Temmuz 2010 Salı

2 Temmuz Cuma Teoman Konseri ve 100

Evi temizliyordum dilim dışarda sıcaktan mayışmış bir vaziyette. Saate baktım herzaman geldiği saati çoktan geçmiş. Ben ararken o da beni arıyormuş meğer. Giyin hemen dışarı çıkıyoruz süprizim var dedi. Ben de ufak bir plan yapmıştım oyüzden onu çok kaale almadım gideriz diye. Duş aldım aheste aheste ne giysem diye düşünüyorum ama kendi planım için. Supermario eve girer girmez daha giyinmedin mi çok az varktimiz kaldı dedi. Neden demeye kalmadan. Bugün ayın kaçı? Tam 100 aydır birlikteyiz Teomana bilet aldım hadi 45 dakikaya orda olmalıyız dedi. Ben parmaklarımla ayları hesaplarken o alaycı bakışını attı ben hesapladım tam 100 ay boşuna sayma. İçim içime sığmazken vakitsizliğin yarattıgı stressten kocaman öpücüğümü kondurdum yanaklarına ve makyajımı Lador'da yaptım  çıktık yola.
21:00'de başlıyordu konser ama trafikten ne yemek yemeğe ne arabayı parketmeye zaman vardı. Kuruçeşme Arena gene dolmuş  tüm otoparklar ve biz arabayı bıraktık biraz uzak bir otoparka, resmen koşuyoruz öyle böyle değil. Sevgilim gücüm kalmadığı için beni var gücüyle çekiyordu. Süpriz kadar eğlenceliydi rüzgarın yüzümüzü yalayıp gitmesi. İçeri girdik ve Rihanna Konserinde ayaktaydık ve ayaklarım cok ağrımıştı zıplamaktan, bu sefer oturarak almış. Teo'yu tam karşıdan görüyoruz 5-6 şarkıyı yerimizde oturarak dinledik kollarımızla eşlik ederek. Ama fazla oturmak beni sıktı. Oturarak konser izlemek ı ıh.
İndik aşağı ve rahatca dans edebileceğimiz bir boşluk bulduk kendimize. Kafalar bir dünya savrula savrula dans ettik. Bir ara öyle kaptırmışızki Teomanı izlemediğimizi farkettik sesi kulağımızda kaptırmışız kendimizi.
Atmosfer müthiş ,Teoman direk şarkılarıyla giriş yaptı herzamanki cool tavrıyla selam sabahsız bira kutusu her nefes arasında ilk durağıydı. Değişik bir enerjisi var içi içine sığmıyor onun sakinliği karşısında insanın.  
Showlar renklendirmişti sahnesini. Strptzci kızlar geldi onlar sahnenin bir kısmında cüretkar danslarını yaparlarken Teoman'da kendi kendine demirlere çıkmaya calısıp başaramadığında kendiyle dalga geçmesi pek tatlıydı.
2 saat ara vermeden şarkı söyledi. Kuruçeşme Arena'da Teomanı 2. izleyişimizdi ilkide güzeldi ikinciside.
Gece bittiğinde karnımızın gurultularına daha fazla kulak tıkıyamadık attık kendimizi Sahile Saat 01,30 biz yemek yeme derdinde dolanıyoruz. Konsere yetişme telaşıyla, konsere girince de eğlencesinin keyfiyle kaldı teşekkürüm havada. Artık eve doğru yola koyulduğumuzda kocaman sarıldım birkez daha güzel bir gece için. Seninle olduğum her an'a şükürler.

1 Temmuz 2010 Perşembe

Zor Parkur

Akşam Tocacım patatesli börek istedi, aşeriyor hergün mübarek:D Bende iş çıkışı aldım malzemeleri birtek patates almadım evdeki patatese güvenip. Patatesler çürümüş meğer leş gibi kokmuş aralarından temizlerini ayıklamaya çalıştım eminim başkası olsa elini sürmez toptan atardı. Ama en nefret ettiğim şey yemek atmak. nerdeyse evde hiçbirşeyi atmıyorum herhangibir şey bozulmadıktan sonra.Onu bulamayanlarda var şımarıklık yapmanın manası yok. Patatesleri ayıklamak ve semizotunu temizlemek bana öyle zaman kaybettirdiki ben mamaları hazırlarken Tocam akuşu indiği yerden almaya gitti. Sahalara döndü Akuş, azcık pimpirikli "ama ossun o da bi insan" neticede haha.

Mama faslımız bittikten sonra Akuş'a rahat birşeyler verdim giyinmesi için üstüne benim elbisenin ayrı renk ve modelinde olan elbiseyi verdim supermario bizi gördü copy paste mısınız siz bu ne hal diyor.
Terasa'nın rahibeleri gibi Pes'in başına oturduk. Yarış tarihinde olmayacak şeyler oldu Akucan diğer pilotların üzerine çıktı onları kuyuya attı en derinlere ben kendi parkurumu bıraktım ona yön tarif ediyorum supermario karnına kramp girdi Aku neler yapıyorsun sen diye ahaha.

İkimiz arasında oyunu kazanan supermario ile yarışcaktı ben kazandım ama onu yenemedim tabi. Tek başarım şu ana kadar 12 pilot içinde 8. olmak o da akuylayken, supermarioda onuda yapmıyorum. Neyse nargile meyve falan supermario masayı donattı gören diyor hangisi kız hangisi erkek diyecek keyfiniz yerinizde bakıyorum. Supermario'nun 1.liğiyle pes'i bırakıp makara gırgır geceyi bitirdik. Sabah akunun şansına servis öyle hızlı geçti ki 7,30'da bindik 7,50'de indik .