30 Kasım 2010 Salı

Uzun Süreç

Test sonuçları açıklandı zebil ziyan kedilerden korkan ben hayatımın en yeni dönemine gene bir + korkuyla devam edicem. Zira test sonuclarını haber vermek için arayan Dr. sonuclar temiz bir tek kedilere dikkat etmeniz gerekiyor dedi ki o arada ben araya girip ben zaten kedilerden çok korkarım hiç yaklaşmam dedim Onun evet görüyorum kedilere karşı hiç bağışıklıgınız yok buyüzden daha dikkatli olmalısınız bu dönemde kedi bulunan ortamda bulunmayıp, az pişmiş et, iyi yıkanmamış sebzeler kesinlike tüketmemelisiniz aksi halde düşük ve bebeğin sakat kalma riski olur dedi.

Annemler, ablam ve yeğenim yani 1,5 aydır kedi besliyorlar evde, bu süreç demek oluyorki bundan sonra onlara hiç gidemiycem. Hatta kedi kılı tüyü yada kediye dokunulmuş yıkanmamış eller bile benim için riskliymiş. Bundan bahsettiğim herkes kediyi göndersinler senden kıymetli değil diyorlar ama.. işte ama.. Bunu benim teklif etmeden kendilerinin düşünmesi lazım.

Supermario'nun mesaileri devam ediyor, cidden bıktım yani artık mesai değil normal iş saatine döndü 22:15'de geliyor. Akşam annem'i bize çagırıcam bu hafta kalsın kafasını dinlesin azıcık birbirimize arkadaş olmuş oluruz hemde. Bakalım uyansın aramayı bekliyorum :) Ben gidemiyorum o gelsin.

29 Kasım 2010 Pazartesi

Asmalı'da Hoşgeldin

Cumartesi gecesi arkadaşlarımızın organizasyonuyla miniğe hoşgeldin diye ufak bir kutlama yaptık 10 kişilik demirbaş kadromuzla Asmalımescit'te. Bundan sonra sıkca göreceğin insanları tanı mottosuyla harika bir gece geçti.
Genelde birşey organize edilecekse ya yıldaş ya ben yada ikimiz organize eder toplardık herkesi, busefer armut piş ağzıma düş şeklinde herşey ayarlanmış organize olmuş en son hadi bekliyoruz diye haber almak süperdi:)
Beyoğlunda hayat 22:00'den sonra başladığı için o ana kadar olan açlığım ve gözüm dönmüş şekilde menü'nün içinde ne yesem diye kaybolurken,
gecenin maskotları çıktı sahneye. Emr ve Elf emzik ve her cinsiyete uygun olduğunu düşünerek aldıkları yüzüne baktıkca çok salak bu ya diye durup durup güldüğümüz Pluto'yu masanın üzerine koydular. Evet Hamileyim, etraftan bu tepkileri aldıkca daha çok hissediyorum :) Kahkahaların havada uçtugu güzel bir andı.
Herkes biranda haberleşmişcesine  konuşma konuşma konuşma diye tempo tutmaya başladı. Artan beklentiyi karşılamak üzere Supermario, sanki herkesi ilkes tanıyormuş kadar utangaç bir halde kısa bir konuşma yaptı. Alkış kıyamet.. Ve bebeğimizin şerefine ilk kadehler böylelikle kalkmış oldu. Ben mi ben,
limonata içtim. En sertinden :) Makara gırgır geceyi orada bitirip önce bir İstiklal Turu,
o sırada bu mini cooper'lı polis otosuyla epey eğlendik.
 Sonra Küçük Beyoğluna geçtik. Biraz orada takılıp herkese süper bir gece yaşattıkları için teşekkür ederek ayrıldık. Bu arada cinsiyet oylaması yapıldı çooğunluk kız diyor Emr, Aslhn ben ve Supermario  4müz Erkek bakalım ne olcak sağlıklı sıhhatli hayırlısıyla.

26 Kasım 2010 Cuma

Monteli İpli

Akşam kayınvaldem ve kayınpederim yemeğe çağırdılar, Supermario gelene kadar oturduk. Birsürü yemek yapmış ama hiç yemek yiyemedim, çok fena hazımsızlık var. Sanki karnım 4 aylık gibi, nefes alacak yerim kalmıyor bir su bile içsem.

Onlarda heyecanlılar. Şuan herkesin aklı ev'de nasıl yapıcaksınız diye düşünür halde. Benim aklım hele, düşünmemeye çalışıyorum düşününce direk çeneme vuruyor. Bu arada benim çenem çıkmıştı 5yıl önce. Sert yiyecekler ve çok çiğneyerek yemek yiyemiyorum çok ağrı yapıyor. Stressli oldugum zamanlarda direk vuruyor sağ tarafıma, kas gevşetici  içiyordum sıkca. Şimdi kullanamayınca ilaç hiç birşeye kafa takmamaya çalışıyorum. Ama bu ev ve kimin bakacağı mevzusu açıklığa kavuşmadan rahat edemeyeceği
Artık gece makaraya vurduk bebek nerde yatar, kim bakar. Kayınvaldem japonların duvara monteli yataklarını diyor lazımken açıp değilken pıt kaparsınız diye. Bende tavana monteli raylı sistemde iple çekerek indirip kaldırdığımız modeli diyorum.

- Dr'mu aradım hazımsızlık için ama direk gastrologa yönlendirdi hiçbir yorumda bulunmadan, insan bir der hamilelikte oluyor sıkıntı yapmayın diye ben google'dan bakınca gördüm. Bu kadın ilgisiz geliyor bana, muayeneye gidince de direk kagıtları vermişti buradan ne yapacağınızı neler yaşıyacağınızı okuyabilirsiniz diye. Ben netten de okuyorum onu zaten, 1. ağızdan duymak baska. Bakalım 2 hafta sona yenıden muayenem var onda da aynısı olursa yeni bir hastane ve doktor bakıcam.

foto

25 Kasım 2010 Perşembe

Arada Bir

Annemle öğlen kaçamakları yapmak güzel oluyor. Dün gene buluştuk önce mağazalara baktık sonra güzel bir yemek. Gerçi bana artık tuhaf geliyor sevdiğim şeyleri bile yesem hiç zevk almıyorum. Ama sohbet güzeldi.
Akşamında ben uzun bir süredir yaptığım gibi saat 20:00'de uyumuşum bile. Supermario 22:15 gibi geliyor yalnızda olunca hepten uyku çöküyor. Akşam 22:30'dan sonra Cansınoşki gelmiş kapıyı çalıyor elinde bana kendi hediye paketi yaptıgı bir bozuk para cüzdanı, yengemi görücem diye kapıya vuruyormuş. Ben uyuyordum supermario'da duş'ta epey kapıda beklemişler. Sonra beni göremeden hediyesini Supermario'ya bırakıp gitmişler. Sabah anlattı üzüldüm göremediğime.

- Bir lokma birşey yesem karnımda kuzu çevirme yemişim kadar şişlik oluyor, nefes alırken zorlanıyorum. Sabah kahvaltısı işaret parmağı kadar simit yedim su bile içecek yerim yok şuan.

23 Kasım 2010 Salı

Düşün Düşün

Şuan öğlen yemeğim olan bir kalıp beyaz peynir ve mandalina ikilisiyle dünyanın en saçma yemeğini sanki fındık fıstık yer edasıyla bir yandan yiyiyor bir yandan yazıyorum.

Haberi aldıktan sonra Supermario tadını çıkaralım hiçbirşey düşünmek yok şu bir hafta boyunca demişti; yeni bir eve çıkmak? Minik evimizde 3 kişi olmak? doğum sonrasında kim bakacak ? sorularını unutmuş arada aklımıza gelsede birbirimize hiç bahsetmemiştik.

Şimdi artık iyice hisseder olduk, seslice düşünüp yanıt bulmaya calısıyoruz. Maddi manevi en doğrusu en mantıklısı hangisi onu ayarlamaya çalışıyoruz. Hakikaten çok stressli, olacağına varıyor belki ama bakalım hayırlısı.

Birde dün çok komik birşey oldu; Yıldaş' dün aradı dr.'a gidicektin  nasıl geçti dedi.
O anın büyüsüyle ona miniği bir anlatışım var ki;
yıldaş kabuklu yer fıstığı düşün kabuklarını soy işte tam okadar birşey ve pıt pıt ekranda hareket ediyor
 kalbi dedim. Ama tüm bu örnekleri nasıl verdim hatırlamıyorum. O da; yıldaş bir kase kabuklu fıstık alıp arasından boyuna göre mi seçiyoruz deyince , hı? dedim. Kızım delimisin ne kabuklu fıstığı desene herkes gibi fındık kadar diye, değince nekadar güldüm anlatamam, akşam süpermario'da anlattım o da çok güldü benim örneklerim dillere destandır zaten bu da ilk anımız oldu.

 Birde tarihe not olsun ilk hediyesini haberi aldıktan birgün sonra gene yıldaş almış birsürü giyecek kıyafet, hepsi hem kıza hem erkeğe uygun. Annem ben alıcaktım diye hayıflandı tabi. Ama şöyle 5- 6 aylık olana kadar hiçbirşey almayı düşünmüyorum bakalım nekadar tutabileceğim kendimi.

22 Kasım 2010 Pazartesi

Tatil Bitti,

Harika bir bayram tatiliydi, bol kafa dağıttık, hamile olduğumu unuttum yapmadığım atraksiyon kalmadı. Organizatör'e çıkardılar adımı. Çok şeker arkadaşlar kazandık. Zaten turların en sevdiğim yanı bu oluyor ortam öyle güzelki ikinci günden sonra herkes yakınlaşıyor. Biraz yerleşiyim ofis'e detayları yazıcam tatilin.
Az önce doktor'a gittim, bundan sonra devamlı gideceğim doktoru ve hastaneyi sabitlemek için, kalp atışlarını dinletti miniğin 7. haftasına girmiş, herşey gayet güzel dedi. Gözyaşlarımı tutamadım o kalp atışı hala kulaklarımda zaten ultrasonla bile baktıgında fındık kadar birşeyde inip çıkan bir hareket hali hemen farkediliyor. Sesi dışarı verince döküldü tüm yaşlar. Tüm şikayetlerimi söyledim, hepsi sultan-i hamilelikten dedi. Rahatladım sorun yokmuş.

12 Kasım 2010 Cuma

6 Haftalık..

Hamileyim.. 6 Haftalık.. daha doğrusu hamileymişim ben farkında bile değilim. Dün çok gecikmesi yüzünden test yaptım. Çift çizgiyi görünce boşalan gözyaşlarım.. Sonrasında Supermario'yu arayıp Profilo Avm'ne çagırdım kötü birşey yok ama kendimi iyi hissetmiyorum gelir misin diye.
Bir bebek mağazasına girip emzik aldım. Hediye paketine sardırıp Supermario'nun gelmesini bekledim kafamda milyonlarca soruyla.

Geldi, biraz ilerleyip kenara çektik. Sana bir hediyem var dedim. Aşkım beni bunun için mi çağırdın dedi gülerek. Ben o sıra göz göze gelmek istemiyordum  gözyaşlarım akmasın diye. Paketi acaba ne almış karım bana diye açarken ilk cümleler döküldü ağzından A- aaa-aaa gözleri büyüdü, ben o sırada test sonucunu gösterdim akann gözyaşlarımız sarılıp dakikalarca durmadan.. Ben baba oluyorum..

En yakın hastaneye uğrayıp muayene oldum ultrasonla baktı dr. ve 6 haftalık hamileymişim. Çok aktı gözyaşlarım hiç beklemediğim bir anda hiç aklımda yokken .. Herşeyde bir hayır vardır demeye çalışıyorum.. Dün akşamdan beri Supermario bana bebek muamelesi yapıyor işten gelene kadar enaz 20 kere aradı, çamaşırları asma ben asarım, yemeği yapma ben yaparım.. En son kutlayalım bunu dedi yemeğe çıkıcaz hazırlan ben gelene kadar. Ama vücudum çok halsizdi o gelene kadar sızıp kalmışım.

Annemler, kayınvaldemler, görümcelerim hepsinin haberi oldu, supermario dayanamadı.. Ben hala farkında değilim şaka gibi geliyor herşey.  Tek aklımdan geçen sağlıklı sıhhatli doğması.. Hani ben atıp tutardım hı?

11 Kasım 2010 Perşembe

Tatlım Benim

2 haftadır içimden fışkıran tatlı krizi umduğum kadar çabuk geçmedi. Hergün atarak devam ederken ben içimdeki canavara emrine amade şekilde çuku'lar yetiştirmeye çalışıyorum. Rahmetli babacım minicik bir kızken canım tatlı istediğinde yorgun değilse kalkar yoğurt tatlısı yapardı gecenin bilmem kaçında, eğer yorgunsa reçel sür ekmeğine derdi. Abuk subuk anlarda canım her tatlı istediğinde bu geliyor aklıma.
Şuan sabah 08:45 ben az önce ülker piknik bisküviyle süt'ü çoktan karıştırıp mama kıvamında bayılarak yedim. Bu ikili benim hiç hayır diyemediklerimden. Danette'yi de birazdan gömmeyi planlıyorum. Hayırlara gelsin.

Tur'u dün itibariyle satın aldım. Herzamanki gibi gidicek mod'a yol'a çıkana kadar giremiycem.
Umarım Likya Turu kadar harika geçer.

10 Kasım 2010 Çarşamba

Makarna Tüm Suç Senin

Supermario uzun zamandır 20:00'de çıkıyor işten. Ben onun 18,30'da işten çıkıpeve birlikte girmeye,yemeği birlikte hazırlamaya, akşamdan kalan dagınıklıkları birlikte toplamaya, hafta içi çok sık dışarı çıkmaya alıştıgım için ilk zamanlar çok zor geliyordu.
Şimdi geç saati kabullenmeye başladı bünyem tek başıma yemek yiyorum. Nat Geo'yu açıyorum güzel bir tabak hazırlıyorum kendime hop diye geçiyor saatler.
Dün akşam en sevdiğim şeylerden olan makarnayla şımartıyım kendimi dedim makarna +sarımsaklı yogurt +kıyma+ kızarmış pul biber 4'lüsüyle çakma mantı kıvamında bir tabak hazırladım. Hatta özellikle az yaptım makarnayı yemiyim fazla diye ama 2 tabak yedim. Bu arada önlenemez yükselişim devam ediyor 56 kgm'ı gördüm uwww.

 Supermario geldikten sonra  Fb - Ankaragücü Türkiye kupasını izledik birdünya abur cubur yiyerek. Yenildik malesef. Hırsla yediğimiz abur cuburun kalorisiyle kaldık:P

 Kısmetse bayramda ufak bir kaçamak yapıcaz ya turtilerle ya ikimiz supermario ile. Bugün kesin netleşir artık.

9 Kasım 2010 Salı

Geçti Haftanın Sonu

Haftasonu turtiler bizdeydi c.tesi günü. Kaldılar sonra hep birlike şile'ye gittik pazar günü. Harika ama çok yorucu bir haftasonuydu. Çocuk büyük sorumluluk ya cidden cansnoşki iki dakika yerinde durmuyor. Ev zaten küçük çıkmadığı yer kalmadı:P Böyle anlarda bir oda daha olsa açsak tv'nu izlese enikler diyorum.
Ayfertito bana diyorki madem çocuk yapmıyorsun bare ayakkabı odası yap kendine, nekadar güldüm anlatamam. Dün dışarıdaydık pestilim çıkmış kıvamda eve geldim. Nasıl cabuk uyudum haftasonundan kalan tüm yorgunlukla.

5 Kasım 2010 Cuma

Güzelsin

Hava enfes güzel, kasım'ın tam tadını cıkarıyoruz bir haftadır.
Dün akşam yıldaş bizdeydi, önce dışardaydık, yemek yedik sonra evde ps turnuvası.
Yeniden çiçeklenmiş gibi hissediyorum kendimi. tık tık

4 Kasım 2010 Perşembe

Yanılgı Değil

İnsanın en zor yaptığı şey içinde fırtınalar koparken gayet iyiymiş gibi davranmaya çalışması sanırım. Böyle anlarda  sahte, yakın olan uzaklar anlamıyor kopan fırtınalarınızı. Hep yuvarlak bitiyor cümleler çabucak kapatılıyor o an hissettiklerini anlatan sohbet hayırlısı olsunlarla.

Dün akşam,

Supermario öyle yüksek motivasyonla geldi ki, kabı kabına sığmıyor içi içine, öyle şımardım,
 İyiki Varsın Sevgilim

Tüm gün bana neler yapabilirim diye akıl verdi İyiki Varsın Ayfertitom

Dakikalarca telefonda konuşup yaşadıklarımın sadece geçici olduğunu anlattı, duygusallığım had safhadayken tüm yelkenlerim suya inmişken, içimde bir sürü kaygılar hesaplar yaşarken, güldüm sayesinde.. İyiki Varsın Yıldaş

Taa binlerce km uzaktan msjlar çeken, iyi taraflarını gösteren Aslı.. İyi ki Varsın

Hayatımda olduklarına hergün şükrettiğim, her demoralize olduğumda motive eden, özgüvenimi kaybettiğimde arka çıkan, mutsuzluğumda maymunluklarını eksik etmeyen, her aklıma gelen fikre dünyanın en önemli şeyiymiş gibi hassasiyetle ilgilenen.. İnsan adam gibi dostları olunca hiç kaybeden olmuyor.. hakikaten.

Ve sabah sonunda iyi bir haber geldi, öyle rahatladı ki omuzlarım, kalbim, beynim herşey boşaldı biranda..
Güzel olacak herşey hissediyorum.

3 Kasım 2010 Çarşamba

Sms

Sabaht'tan beri kafam çok karışık bin tane şeyi aynı anda düşünüp aynı anda üzülüyorum. Supermario beni mutlu etmek için sabahtan beri mesajlar çekip duruyor. Herbiri gülmemi istediğini yüzdeyüz anladığım mesajlar. Ama az önce gelen vaad'e tepkisiz kalamadım ve ilk gülücük çıktı suratsız halimden. Akşam pijama partisi + nargile + kendimi üzücek hiçbişi düşünmicekmişim düşüncelerime kota koymuş. Herşeyi unutturur bu maymunlukları.
foto

Dinle Sen

Kafa dağıtmanın en güzel yolu o an en ihtiyacın olmayacak melodiyi dinlemek.
Foto

2 Kasım 2010 Salı

Yeni Süreç

Bugun itibariyle yeni bir süreçdeyiz, patronum ayrıldı. Ben şuan ofis'de yalnızım. Hatta katta tek başımayım. Bakalım neler olacak nereye kaydırılcam. Umarım hakkımda hayırlısı ne ise o olur.
Gene üzerimde saçma bir rahatlık var.

Dün Turtilerle birlikteydik çok güzel vakit geçirdik. Onlarda kaldık gece.

Havalar müthiş güzel pastırma yazı dedikleri bu olsa gerek. Tek sweat yetiyor ama akşamları serin.

1 Kasım 2010 Pazartesi

Nat Geo

Günleri bıraktım haftalar bile çok hızlı geçiyor. Yazmadığım süre içinde bir değişiklik olmadı.
Perşembe günü yarım gün olmak üzere 4 koca günü tatil olarak geçirdim 29 Ekim Cumhuriyet bayramı vesilesiyle haftasonuyla birleşince. Gayet güzeldi.
Haftasonu kendimizi Nat Geo Wild'a adadık. Kaç belgeseli ard arda izlemişizdir hatırlamıyorum. O derece zevk alıyorum. Ama büyük bir handikap var ben ki korkak hayvanlara yaklaşamayan biri iken nasıl bukadar zevk veriyor o da muamma.

Tarkan'ın seslendirmesiyle Büyük Göçler başlıycak bu haftasonu sabırsızlıkla bekliyoruz.