31 Mayıs 2011 Salı

Pazardı

Kaç zamandır gündüz güzelliklerini es geçip geceleri yazıyordum bu hafta sonu gece kabusunu yazmıyım değişiklik olsun çünkü değişen bir şey yok gene uykusuzluk gene gözyası gene kaşıntılarla geçti:) Az yazı çok fotoğraf. Çok güzel bir hafta sonuydu. Arkadaşlarımızla cadde bostan sahildeydik. Bir grup ancak bir birine bu kadar uyar hepimiz shit bogazlıyız. Yemekten kalkıp benim şurdaki pideci enfes deneyin sözlerimle kalkıp bir posta da orada yedik. Mide fesatı geçiriyorduk makara gırgır cabası. Gece gene örtüler serildi içicekler alındı serin serin sohbet muhabbet geçti vakit. Artık bebi'cim sen dogduktan sonra bakalım neler yapıcaz sırayla her birinin kucagına verip pış pış geçer vakit:)

27 Mayıs 2011 Cuma

Peest

Geri sayıma girmişken dışı seni içi beni yakar modu'da beraberinde gelmeye başladı. Ben bır haftadır evde kaşıntı dinsin uykum gelsin diye bekleyip durdum. Hiç biri iflah olmadı pes eden gene ben. Gunde 3 defa rahatlatsın diye duş  bepanten merhem + mustela krem sürüp duruyorum.
Evde tek gundemımız bu 3 saat uyursam mutlu oluyorum o derece coştu herşey. Bunlar dışında evde olacagım süre içerisinde 3 yıldır almamakta direndiğimiz neti baglattık eve. Hoş supermario'ya kalsa gene ıstemıyordu sırf benım canım sıkılmasın dıye razı oldu. Çünkü etrafımızdaki çiftler netten yazışır olmuşlar herkesde bır bılgısayar ıletısımler kopmuş diye düşünüyoruz. Ben zaten evdeki lap top benım nette yapacagım işlere yavas kalır dıye 3 hafta önce bır lap top daha aldık şuan eskisini o yenısını ben kullanıyorum. yan yana ilk gun surf''u yapıyoruz:) you tube da fb videoları izleyip duruyor:) 

Bu arada o da bir haftadır 6,30 da ckıyor işten dünyalar benım nasıl güzel geliyor hava aydınlıkken evde vakıt geçırmek. resmen bırlıkte vakıt geçırmeyı özlemısız dısarı bıle cıkmıyoruz aksamları. Patronları dubai de fuarda öglende ikeaya kaçtık :)  Bu akşam guzel bır yemek yedık keyıfım keyıf. Pazartesı bıtıcek mesaıler baslayacak dıye dunler geçmesın istiyorum resmen.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Gerginim

Enfes bir hafta sonu geçti aslında bol gezmeli, çokca eğlendiğimiz ama  bu gün gene berbat şekilde uyandım. Cuma işyerinde daha fazla zaman geçiremeyice dr. gittim. kaşıntılar için. test yaptılar bugün sonuclar cıkıyor. perşembe gününün aynısı bir gece daha oldu dün akşam ne uyuyabildim ne kaşıntılar dindi, gene salona taşındık berbat bir geceydi. İşe adımımı attıgımdan beri 08'den itibaren deli gibi Dr.'un mesaiye baslamasını bekliyorum.

Şimdi aradım karaciğerle ilgili bir sorun yokmuş kaşıntılarda, uykusuzluk ise artık son ayların verdiği bir hal. Çok gerginim. Sıkıldım! Ben böyle kaşıntı ne gördüm birine ne duydum. Karnım kollarım her tarafım çizik içinde tırnak yetmediği için kaşıntıları dindirmeye tarak izleri var her yanımda. Sinirlerim çok bozuldu hem uykusuzluk hem kaşınma hali beni çok geriyor.

Şuan dokunsalar ağlıycam izine ayrıl diyor arkadaşlarım ama diğer türlü bebek doğunca ondan erken ayrılmak zorunda kalıcak olmak üzeceği için, hadi ha gayret biraz daha sabret diye telkinle geçiriyorum.

Lütfen biraz uyuyabilsem ve şu kaşıntılar geçse! biraz..

20 Mayıs 2011 Cuma

Uyku Kabusu

Aslında dün güzeldi ama ben geceyi yazmak istiyorum kabus gibiydi. Yarım gibi eve geldik biraz oyalandıktan sonra uyku modu için ışıklar söndü. Uyumam ne mümkün bir sağa bir sola dönüp durdum bebi parti veriyor içerde. Saat 02:05 geçe Supermario tv uyku getirir kafanı dagıtır salona geçelim dedi kalktık salona yastıgı yorganı götürüp. Tv açtım izle izle izle ı ıh lanet uyku gelmiyor. Gelmemesi bir tarafa bebi göğüs kafesime baskı yapıyor düz yatınca, yanlara dönersem uyuşma oluyor 03,30 oldu ben hala aptal uykunun beni alıp götürmesini bekliyorum kıvrana kıvrana. O arada sızmışım ezan'la birlikte yeniden uyandım lavabo ihtiyacı bitmiyor sanırım her gece 5-6 kez kalkıyorumdur. Ve gene uyku gitti uyuyamıyorum, uyuyamayınca agresiflik had safhaya çıkıyor. Sabah saatin alarmına sövmek istedim sırasımıydı diye tam uykum gelmişti! Şu an biri dokunsa hırsımı çıkarsam çok gerginim.

Bir de karnım, kollarım, çenem, bacaklarım pütür pütür isilik gibi oldu ve çok ama çokkk kaşınıyorlar  hafta basından beri geçer geçer dedim en son Pnr'ın gazıyla doktora gitmeye karar verdim. Supermario veya annemde olsa 50 kere kafalarının etini yemiştim gidin doktora diye ama kendime olunca pek rahat davranıyorum. Vucüduma son zamanlarda bir tek dr.'un verdiği iğne dışında yabancı birşey girmedi. Yapsa yapsa o aleji yapmış olabilir gibi geliyor bu gün bir göstericem. 

Kurbağa gözlerim, tepemde sinirlerim, uyuşmuş bir bedenim. Bu gün çabuk bitebilir mi Lütfen!

* dün gece Kütahya'da 5,9 oranında bir deprem olmuş. 2 ölü 79 yaralı var. İstanbul'da da hissetmiş 22:00 gibi bazıları. Biz hiç birşey anlamadık. Allah'a emanet yaşıyoruz, çok korkutucu İstanbul depreminin kapıda olduğunu bilmek!

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Sabahlar

Salı günleri saçma sapan dizilerin olduğu bir gün beni tek kurtaran The Simpsons, televizyondan çektim tüm esprileri yakalayamadım ben foto çekene kadar geçti sahneler ama güzel bir bölümdü. Sebepsiz bir gerginlik vardı üstümde. Uyuyup kalmışım kanepede. Supermario gelmiş hiç görmedim bile.Sabah geçti bu gün daha güzel bir gün.

17 Mayıs 2011 Salı

Güneş Açtı Sonunda

Harika bir hafta sonuydu günlerdir esen buz gibi rüzgara inat şort ve parmak arası terlikle dolaşılacak kadar güzeldi hava. Cumartesi günü işi erken bitip 7 olmadan eve gelen Supermario'yu görünce benim için iyi geçmemesine sebep yoktu zaten. Gündüz ben kadıköy'de arkadaşlarımla dolaşıp biraz alışveriş yaptım çok yorulmadan eve dönmem gerekiyordu çünkü akşam eğlenmeye gidicektik. Yol bize süpriz cıkarmasaydı daha güzel olacaktı. Emanet arabayla yola çıkınca olmuyor malesef. Baya keyfimiz kaçtı gidiceğimiz yere gidemedik gerekli işlemleri yapıp daha yakınlarda 22:30'dan sonra Ortaköy' geçtik.
Eminim o sinirle eve gitseydik kafamız dağılmazdı ortaköy'e akşam gitmeyeli baya olmuştu öyle güzel geldiki açık hava. Gevşedik rahatladık. Yarımı geçiyordu eve doğru yola çıktık.
Pazar günü uzun zamandır ilk defa 10:30'a kadar uyudum. Hafta sonları erken kalkmaktan nefret ediyorum tadını cıkararak uyumak sonra aheste aheste kahvaltıyı yapmak gibisi yok. Ben kahvaltıyı hazırlarken Supermario babasıyla ufak bir işleri vardı onları halletmeye gitti. 1 saatte döndü ben de kahvaltıyı hazırlamıştım güzelce karnımızı doyurup açıkhavaya daha fazla dayanamayıp cadde'ye gittik. Maç günü + güzel havayla birleşince hınca hınç doluydu heryer. Bebi'nin olanca büyüklüğünden dolayı herkes laf atıyor genç kızlar ay ne güzelll, teyzeler kızım dinlen doğum yakın erkek değil mi diye her gittiğimiz yerde çok tatlı tepkiler veriyor insanlar. Geçtiğimiz gün bir kız yanıma gelip karnımı sevdikten sonra tv'da görsem sizin karnınızı hiç inandırıcı olmamış zayıf kızın karnına bağlamışlar aparatı hiç hamile öyle olur mu derdim dedi :)) Son zamanlarda duyduklarımdan top 5 yapsam 1 nmarayı alırdı sözleri:))
Acıkan karınlarımızı doyurup eve geçtik, arkadaşlar aradı niye haber vermediniz supermario izinliydi madem buluşurduk diye. Ama uzun zamandır birlikte birşeyler yapamadığımız için kimseyi aramak gelmiyordu içimizden. Haftaya dedik ama haftaya da okadar program var ki bakalım nasıl yapıcaz. Akşam maç vakti şampiyonluğa bir hafta kala kafa kafaya gidiyor FB, Trabzonspor'la averajlı bizim üstünlüğümüz var. Son maçı alırsak biz şampiyonuz. Çok heyecanlı güzel bir maç oldu yendik Ankaragücü'nü. Bakalım haftaya neler olacak.

12 Mayıs 2011 Perşembe

Nasıl Büyüdün Sen

Nasıl bu kadar çabuk geçti zaman akıl alır gibi değil. Ultrason fotoğrafı sanki vesikalık gibi, ne kadar büyük bir mucizeyi içimde taşıyorum. Dün bu fotoğrafa baktığımda burnunun direği sızlamak cümlesini tüm hücrelerimde hissettim. Duygulanmamak elde değil..
Salı günü dr.'a 32. hafta'da düzenlenen son 3 haftaya kadar çalışabilir raporunu almak üzere gittim. Supermario'da zar zor izin alıp uzun süre sonra benimle dr.'a gelebilecekti. Hem bebi'yi göreceğim için hem yanımda olacağı için ekstra heyecanlıydım. Hastane'de muayene'ye girmeye 5dakika kala bir telefon, aşkım stres yapma önemli birşey yok kaza yaptım ben de birşey yok araba dağıldı biraz ters yönden gelen araç çarptı dedi. Ve o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü dedim kolu yandığında da yok birşey demişti kesin bunda da daha büyük birşeyler oldu benden gizliyor diye düşündüm.
O ruh haliyle muayene'ye girdim. Doktor'um'dan pek memnunum samimiyetini, bilgisini hep hissettiriyor sağolsun. Geneldeki güleryüzlü halimden ziyade yüzümü asık görünce o da endişelendi karnım bile sem sert olmuş stressden. Bebi 2 kilo 414 gr. olmuş şuan 32 haftalık olmasına rağmen 34 haftada gelişimi. Erken doğum riskine istinaden iğneler verdi. Bu kadar gerilme karın sertliği hayra alamet değil diye.

Eve gittim Supermario Lador'u getirmiş ön tampon, far, kapıya kadar bayağı geçirmiş kadın. Neyse o iyi ya 1 hafta sürermiş servisden dönmesi. Her zamanki pozitifliğinde tampon çizikti bak misgibi yenileniyor no stress deyip duruyor :)

Dün tüm gün yattım işe gelmedim dinlendim ama o da mümkün olmuyor. Şimdiye dek bana nasıl geçiyor hamilelik diye soranlara hep iyi dedim ama artık Bebi kaburgalarıma iç organlarıma ciddi şekilde baskı yapmaya başladı. Gece uyudugum uykudan hiçbirşey anlamıyorum. Uyuşma oluyor düz yatıncada, sağa sola dönsem de mümkün değil hemen içerden bir çırpınışlar başlıyor. Bakalım bu 2 ay nasıl geçicek. Zor geçeceğini hissediyorum çokca.



10 Mayıs 2011 Salı

Geldi Gitti Gene Gelcek

Hafta sonu 3 yıl gerçeğe döndü.
Sabah erkenden başladı cumartesi bize, Supermario ile havaalanına giderken fotoğraf makinamı da almıştım  O'nu , ilk o görüşme anını çekecektim ama unutmuşuz.
 Daha ilk görüşte bir sarıldık birbirimize sanki çocukluk arkadaşıydık da uzun zaman olmuştu birbirmize dokunmayalı.
Yol boyu sohbet hiç bitmedi o da çenebaz ben de.
Bir de hiç kasmadık, ortak noktamız blog, bizim tanışmamıza  vesile olan o'nun taa Ankara'dan 1 günlük ziyaretimize gelmesi ama biz onunla telefon'da msn'de okadar çok şey paylaşıyoruz ki  gerçek hayatta da öyle oldu bloglardan konuşmaya sıra gelmedi anlatacak başka başka okadar çok şey vardıki.
Cumartesi sabah geldi pazar akşam üstü uçtu, o bir güne neler sığdırdık ne kadar gezdik ne kadar makara yaptık ne kadar uyuduk, ne kadar yedik, ne kadar alışveriş yaptık, ne kadar içtik, ne kadar ayaklarımıza kara sular indi, ne kadar trafikte panik atak geçirdik haha az kalır anlatsam, tadı damağımızda kaldı her saniyenin. Bebi resmen şov yaptı şaha kalktı kendini göstermeye çalıştı her aşamada . Daha içereyken böyle ilgiye bayılıyorsa dışarı çıkınca neler yapacak kimbilir.
Biz bayıldık o'na , özledik haftaya bir daha gelsin diye. Bu ayın 17'sinde Çağlar geliyor askerden ve o gelince gene gelecekler. Bu sefer Supermario ittifaklarımızda yalnızca savaşmayacak cephesinde. Kocim bölünmüştü iki çirkefin arasında. Harika bir hafta sonu geçirdik Yassi, ben ve Supermario en kısa zaman da Çağlar'lı yeniden yapıcaz kesinn.
Ve teslim oldu böhüüü pusunu'da alıp :p

9 Mayıs 2011 Pazartesi

ilk anneler günü, fasülye'den

Fırın makarna'nın üzeri kızarmış mı telaşımız en derin mevzumuzdu o sırada annemle, yemeği hazırlama seramonimizi böldü zil. Biraz geç kalarak da olsa Supermario geldi yaşasınn diye kapıyı bir heves açtım.Bu hafta sonu da full çalıştı çünkü. Elindeki buket yüzünü kapatan biri, bebi'nin adını soyadını söyleyip anneler gününüz için size göndermiş dedi. Ben supermario'yu beklerken adamı görüp bir de bebi'nin adını söyleyince direkt ne diceğimi şaşırıp buz gibi bir teşekkür ettim ama hala çokk şaşkındım. Dank süresi bir kaç saniyeyi buldu. Annem direkt bu çocuk çok ömür kırkyıl düşünsem aklıma gelmez dedi.
Ardından supermario geldi kocaman kocaman sarıldım,
seneye kendi elleriyle verecek dedi, içten içten fasülye'den kutladığım ilk anneler günüm oldu.
Çok tatlı bir süprizdi,Seni Sevmeyi çokk seviyorum sevgilim. İyiki varsın.
 Anne adaylığından anneliğe terfiye alışıyorum sanırım.
Geri sayım Son 9 hafta çok heyecanlı.

6 Mayıs 2011 Cuma

hak neymişki

Hesap sormayı bilmedikçe bizler çoğu şey yanlışıyla gitmeye devam edecek. Verdiğimiz oyları medya'nın o 'nun bu'nun yönlendirmesiyle yapay tartışmaların gölgesine göre değil de gerçekten kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda tahlil edip onu talep ederek sesimizi çıkartarak fikrimizi söylesek..

Yok o bilmemneymiş diğeri değilmiş o sunniymiş diğeri aleviymiş biri kürtmüş biri Türk'müş.. bunlar halk bazında bakınca infial uyandıran şeyler değilki hep bir pompalama. Kapı komşusu kapalı olan bir kadınla açık bir kadının kavga ettiği nerede görülmüş ya da mezhep çatışmaları onlarda fasa fiso, aynı işyerinde farklı kökenlere sahip yahudisi kürdü çerkezi  bu mozaği bozacak bir tartışma yaşıyorlar mı, gözüm kapalı herşeyimi emanet edeceğim duygularında gram sahtelik hissetmediğim en sevdigim arkadaşım alevi bir kere bile birbirimizi kırmadık onu bırak bu tarz konusmalar aramızda geçmez, geçse dahi en fazla makarasını yapıp takılırız.

Zaten tüm bunlar karşılıklı saygı çerçevesinde hiç bir sorun çıkmadan yaşanılıp gidilen durumlar. Ama öye bir yansıtıyorlar ki ideoloji kılıfında. Mevzu güçleri paylaşmak. Sen A'cısın Sen B'cisin deyip insanlara bunu empoze edip oyları bölmek. Sonrası zaten belli kimsenin derdi halka hizmet götürmek değil. Küpünü doldurmak.

kuzu gibi güdülmüş bir halk.

Açıkcası çok uzun bir zamandır yasal hak oldugu halde göz göre göre çiğ çiğ yenilen bu yüzden gecemiz gündümüzün kalmadığı günler geçiriyoruz. Ben burdan Yassi ordan bunun değişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Tam oh başardık dediğimiz anda bir rüşvet bir çomak sokmalar giriyor devreye. Ve diyorum ki devlet işini yapsa da müfettişinde iş yok insan'ın aç gözlülüğünü örtecek birşeyde yok sanırım.

Ve biz hakkını arayan azınlık uğraşan bu iş için mesai harcayan, ya diğerleri böyle gelmiş böyle giderciler..
Etliye sütlüye karışmayanlar, 25-30yaşına gelmiş hala iki fikri bir dünya görüşü olmayanlar, seslerini çıkarmayanları rengini belli etmeyenleri, Onların hep ezildikleri yerde kalmalarını can-ı gönülden arzuluyorum.

Şuan biraz yol kat ettik gibi en azından vardiyalı bir duruma geçiyor.

Hamileliğimin birlikte tadını çıkaramadık resmen.

Akşam birlikte yemek yicek olmak lükstü uzundur şimdi içmiz içimize sıgmıyor nereye gitsek, hangi arkadaşlarımızla buluşsak diye düşünüyoruz.

güzel bir hafta sonu olsun

4 Mayıs 2011 Çarşamba

fısıldamamak istersin ya bazen

Çok güzel bir hafta sonu geçirdik detayları yazıcam ama öncesinde,

İncelikleriyle beni bitiren Yassi ve Burcu'ya ki bu tatlı insanları blog vasıtasıyla tanıdım. Ankara'ya gelsem çalacak bir sürü kapım var biliyorum hergün mailleştiğimizde konuştuğumuzda ama heyecanıma bukadar ortak olup Bebi'yi düşünüp ta oralardan bunları göndermeleri beni hem  mahcup etti hem çokkk mutlu. Her gün yazıp kendi arşivimi oluştururken bu arkadaşlıkları kazanmak kadar tatlı başka ne olabilir. Tekrar teşekkürler kocamann. Burcu o uyku tulumuna annem benden daha cok sevinecek çünkü çok lazım kızım deyip duruyordu. Ee sen de tecrübe fazla fazla Yass anlattı 2 çocuğa yetecek kıvamdaymış Arda:))  Bir de Yassi aslanlı badinin yanına anti 6S yazıp giydiricem Supermario anca öyle giyinmesine izin veriyor :p

3 Mayıs 2011 Salı

Bol bol ye

Şu sıralar en çok;
Yeşil sulu ekşi elmayı ,
Portakal'ın p 'si aklıma gelmezken Çandarlı Portakalını keşfedince bal gibi tadıyla 7/24 yesem bıkmayacağım portakalı,
Kase kase yoğurdu,
neredeyse haftada 2,5 kg salatalığı
nasıl iştahla bitiriyiorum.

- Az önce öğlen yemeğinde gittiğim alışveriş merkezinin güvenliği beni kapı girişinde kontrol ederken direkt "ben söyliyim bu kesin erkek " dedi:)