19 Temmuz 2011 Salı

Bir aylık Olucaz Bile

Hey gidi hey ne günlere kaldık her gün güncellenen sen haftada bir güncellenir olmuşsun.  Hemen özet geçiyim arayı kapatmak için, Bebi  artık nerdeyse bir aylık olacak ilk günden beri ona dokunmaya hiç korkmadım. Altını da ben değiştirdim banyo yaptırırken en önemli görevi ben üstlendim hafta sonu hatta Supermario ile ikimiz yıkadık 22 günlükken :) Annem 20. gün itibariyle eve geçti. Baş başayız kabul etmeliyimki gündüzleri zor oluyor hem evle ilgilenip hem bebi'ye yetişmek. Mesela kahvaltı yapamıyorum fırsat olmuyor ama süt olsun diye bol bol su içiyorum ki faydasını da görüyorum çok şükür. Sıcaklardan dolayı sütü sağıp vermek hem onun hem benım açımdan daha iyi oluyor terkan içinde kalıyor yavrucum emicem derken:)
Evde 3 kişi olmak sanki yıllardır yaşadıgımız birşey gibi. Hatta bebekli hayat bile sanki yıllardır bu düzendeymişiz gibi geliyor. Akşamları Supermario devralıyor gaz cıkarma uyutma merasimlerini ona bakışını gördükçe gözlerim doluyor. Hoş Bebi'ye bakınca sürekli oluyor bu.

Her iki günde bir arkadaşlarımız bizdeler çok yalnız değiliz aslında, özleyip özleyip geliyorlar, Allah'tan bahçe var bebi'yi uyutup geçiyoruz sohbet muhabbet güzel geçiyor vakit.

Annem gitmeden bir gün önce veda yemeği için Develi'ye gittik.Bebi yemek bitip tatlıya geçtiğimiz sırada bir coştu onun dışında uyudu zaten. Emzirince kaldıgı yerden devam etti uykusuna.

Anne olmayı sevdim, kendimi özel hissediyorum şükürler olsun binlerce kez. 

12 Temmuz 2011 Salı

Çok Özelsin

Gezenti bebi, evde tutabilene aşkolsun. Yeni yayın dönemine girmiş tv kanalı gibi hissediyorum kendimi. Tüm yayın saatim değişti. İçeriğim değişti. Bambaşkayım artık. Kirpiğinin ucundan tırnaklarına kadar sahiplendim. Duygusallık bol bol geliyor üzerime Fb taraftarı aziz yıldırım göz altına alındı diye toplanınca tüylerim diken diken oldu gözlerim doldu. Normalde olsa bi tarafımla gülerdim. İlk günden beri  yatmasam da, eve geldiğimizin ikinci günü mercimek köftesi diye mutfaga girip çeşir çeşit yemeklerde yapsam,  ben henüz Lohusa'yım. Kırılgan ruh halim ondan. Bu gün ilk kez emzik verdim agzına sürekli emmek istiyor çünkü, akşamları supermario gaz seanslarında yanında oluyor. Bebi şekilden şekile girdikçe biz kıkır kıkır onu izliyoruz. Ne özel birşeymiş bu annelik. Tatmadan anlaşılamaz birşeymiş. Öncesinde yaşadığım tüm tedirginlikleri hadi adam sende diye dalga geçeceğim birşeymiş. Sayfalarca yazasım var onun üzerine. Hiç bir anını kaçırmayasım var. Bol bol lakap takıyorum ona, en çok babasıyla fotoğrafları var ben onları öyle birbirlerine bakışırken görünce duramıyorum her anı fır fırt çekip duruyorum. Büyüyünce babam ne çok ilgilenmiş annem görünürlerde yokmuş deme. Bir de en çok pijamalı halini seviyorum baba pijamalarının küçüğünden buldum v yaka çok şapşal birşey bayılıyorum onu giydirince sana. Artık sıcaklar cok bastırdı geceleri sadece ince bir örtü ve kısa kollu badilerle yatıyorsun. Seni çok seviyorum Bebi.

1 Temmuz 2011 Cuma

1 hafta olmuş bile

Canım bebi, 1haftalık oldu bile. Benim minik yakışıklı erkeğim hastaneden eve geldiğimiz ilk gün bize resmen şok geçirtti. Hastanede duran çocuk eve adım attık aglamaya basladı saatlerce susturamadık. Tam 4 kişi. Kayınvaldem, annem, supermario ve ben deli divane olduk ama hepimizi maymun etti. Zaten 3 level var. sütünü ver, gazını çıkar, altını değiştir. Hepsini yaptık bu sirkülasyon saatlerce sürdü ama bebi ne uyudu ne sustu. En sonunda dr. götürmeye karar verdik kendini yırtıyordu o sırada  bir gün önce hastane'de de olan tükürüğü boğazına kaçıp birden morarınca film koptu. Aynı anda ben dr.'un rahimi toplasın diye verdiği  yüksek dozdaki ilacı ilk kez içmiştim.

Öyle bir yan etki yaptı ki ellerim morardı tırnaklarım bem beyaz kaldı bir titreme yok böyle bir an.Hayatımda yaşadıgım en kötü anlardandı sanırım. Yanımda kımse yoktu supermarıo ya seslenıyorum ama tıtremekten cenem ve dikiş yerlerımın acısından öluyorum dakikalarca sürdü. İçerde bebi yatakodasında ben ayrı kıvranıyoruz. supermario hastanede gösterdıklerı gibi sırtıne vurarak nefesını actı ama ömrümüzden ömürler gitti. Sonra bana koştular fön makınası sıcak su torbasıyla yaz sıcagında buz gıbı halımı çözmek ıcın. Dr.u aradı supermario ilacı kesın demiş. İçmedim bir daha çok şükür olmadı.

Bu anlardan sonra o gece ve sonraki günlerde geceleri nöbetleşerek Bebi'nin yutkunup yutkunamadığına baktık. Vücudum halsiz psikolojimiz acaba ne zaman düzelir diyerek geçti.  Çok şükür o da artık düzene girdi. Geceleri tilki uykusunda da olsa o uyudugunda uyuyabiliyoruz.

Bunun dışında güzel şeylerde var elbet. Müthiş bir aşk! Yani yapmayı en sevdıgım seylerden bile milyarlarca kat fazla bir sevgi.Gözleriyle etrafı suzerken şehla yapıyor buna şaşı bak şaşır adını taktım bir şebelek bir eşek maymunu oluyor ki sevgiden zarar vereceğiz diye korkuyorum.  Elimde foto makinası flas kapalı her anı cekmeye calısıyorum. Babası pek cesaretli tahmınımden fazla fazla. tutabilirmiyim diye düşünürken nöbet tutup uyutuyor bile. Sakallarını battaniyeye bir sarışı var ki bebi'ye zarar gelmesin diye tam komedi. Annem deli divane zaten laf ebesi yaptı öyle çok onunla konusuyorki o da anlıyormus gibi dinliyor annemı pek mutlular. Kayınvaldem her gün geliyor görmeye o da aynı deli divane.

Gunler cbauk geçiyor şaka gibi naısl bakıcaz derken 1 hafta geçmiş bile. 4. gününde dr. kontrolleri vardı sarılık ve odyo testi. dr.a giderken hep uyudu oto koltugunda maşallah. akşamında bahçede güzel bir keyıf yaptık annem ben ve supermario. hatta kocacım bebi'nin şerefine nargile bile yaktı. Bebi yatagında görüntülü kamera bahcede onun hareketlerini gözetleye gözetleye oturduk :) dün akşam ikinciyi yaptık hatta. Görüntülü walkie talkie çok çok süpersonik bişi nereye gitsem taşıyorum evin içinde.


Şimdi uyuyor pireleri uçuyor gece beni dikti ayağa :)