19 Ağustos 2011 Cuma

İlk Oyuncak

Yatmadan önce boğazından tutup çekiyorum uzun boyunluyu. O da tıngır mıngır uyku müziği çalıyor senin için. 1,5 haftadır bizimle bu turuncu ayak sen ilk zamanlar tepki vermiyordun son 3 gündür hangi tarafına koyduysam kafanı oraya çeviriyorsun. Bazen çok uyku bastırdığında boynunu çevirecek mecalin olmuyor gözlerini sesin geldiği yere köklüyor gözünü kırpmadan dinliyorsun.  Sen ne anladın da tutuyorsun onu?
Yerim minik ellerini.

Az önce öğlen uykundan önce bir oynaştık bir öpüşüp koklaştık ki. Hiç uyu istemedim bencilce.
Yanına yatıp Anneye sarıl diyorum nasıl kıkır kıkır gülüyorsun. Videolara çekmekten her halini bilgisayarın  belleği yetmeyecek öyle tatlı ki her hareketin sanki seninle yeniden keşfediyorum ben de herşeyi. Karanlık bir odaya girince gözlerin büyüyor Lador'da tünelden geçerken kocaman açıyorsun gözlerini o korku ifaden bile bitiriyor bizi. Minik lokum, akşama arkadaşlarımız gelecek gene elden ele dolaşacaksın ilgiye bayılıyorsun bakalım ne olacak sonumuz:)

18 Ağustos 2011 Perşembe

Büyüyorsun

İnsan çok istediği şeylere kavuşsa bile geride bıraktıklarına gözyaşı dökebiliyor. Evi taşıdığımızda nekadar ağladım. Bahçeye oturup boş evin duvarlarına bakıp bakıp ağladım. Bebi bahçede bisiklete binecekti diye. Neler yaşadık burada diye. Alışmak zordu halbuki oraya benim yetiştiğim muhite göre çok sakindi. Meğer alışmışım artık evim orası olmuş o kadar benimsemişim bırakıp giderken anladım.Yenisinde hala misafir gibi hissediyorum kendimi. Minicikti ama herşeyimizdi. Burada bir yıl kalır evimize döneriz diyorum Supermario bana ateş saçan gözlerle bakıyor. O büyük ev seviyor ben duygusal bakıyorum. Hayırlısı.
Bebi 7 haftalık artık 1. ay muayenesinde boyu 4 cm uzamış 52 olmuş, kilosu 1,5 artmış. Bakalım haftaya yeni randevu heyecanla bekliyorum. Bize tepki vermeye başladı bilinçlice gülüyor. Agu yapınca çenesine. Çok hareketli doktor bebiyi kontrol edene kadar kaç bebek çıkarırdım diyor. Devamlı bir gülücük saçma hali. devamlı eller ayaklar balık gibi çırpınıyor. Fok balığım benim. Suyu çok seviyor banyo yapmaya bayılıyor. Bayram da tatile gidicez kısmetse denize sokup sokamayacağımızı sorucam doktoruna. Mayosunu da aldım azgın sulara bırakayım Jaws'ı. Gece de 3 kez uyanıyor sabah 6 dan sonra yatagına bırakırsam uyumuyor kendi yanımıza alıp yüzüstü yatırıyorum anca o şekilde uyuyor. Supermario geçen gün minikcik bir alanda yatmış iki büklüm yanında ben iki büklüm benim yanımda bebi bir yayılmış 2 ,80 ohh dünya ona güzel. genel olarak zaten sırtı üstü yatmayı sevmiyor ancak cok dalmışsa. Bu ay doktorumuzu değiştiriyoruz eski dr.da iyiydi ama bu yenisi için çok çok çok övgü duyunca ona geçmeye karar verdik.  İşe başlamama 1 ay kaldı düşündükce moralim bozuluyor. tadını çıkarmaya çalışıyorum. Çok Çok zor olacak.

2 Ağustos 2011 Salı

Minik bebi'mm!
Görmemişlere döndüm sayende. Hep seni anlatıp hep seni yazasım var n'ptın bana.
Ta ilk günden beri kafanı dimdik tutup bize bakıyorsun. Doktor seni görünce bebekler kafalarını koyup uyurlar bu ne yapıyor böyle demişti. aradan bir ay geçti sen hala minik gözlerinle incecik boynunu kaldırıp saniyelerce öyle tutup etrafı izliyorsun. Koydugumuz yerde bulamıyoruz seni şaka gibi! sen daha bir aylıksın kendine gel :)  Anneannen geldiğinde tam bir saat o anlattı sen dinledin gözlerini gözlerinden ayırmadan sanki anlıyormuş gibi ga gu högh hugh diye sesler çıkarmıyormusun, agzını ısırmak geliyor içimden :) Supermario çıldırıyor sana besteler öğretiyor tribün çocuğu olacakmışsın videolara çekiyor ilk anlarını. Baba oğul ne kadar tatlısınız içim gidiyor size bakarken.
Akşamları eve geldiğinde o ilgileniyor seninle üstünü bile değiştiriyor duyan cok şaşırıyor daha biz tutuamıyoruz o nasıl yapıyor diye. 20. gününden beri karı koca kimse olmadan ilgilendik seninle. Tatile çıktık dolaştık gezdik 3'müz.  Emdikten sonra göğsümüzde uyuyorsun minik minik sallanarak yataga koydugumuz anda uyanıveriyorsun ben de yenı bır yöntem buldum yanından ayrılmamak kaydıyla yüzüstü yatırıyorum gün içerisinde seni. Öyle güzel deliksiz uyuyorsun maşallah. Sırt üstü yatarsan ellerini kollarını hareket ettirmekten uyuyamıyorsun. saatlerce uyamadıgın günler oldu  o yüzden herşeyi deniyoruz. Seni gözümden sakınırken bir okadar da rahat davranıyorum pimpirikli olmaya hiç niyetim yok. Sadece seni öpmemeye çalışıyorum çoknarin cildin cünkü ve kimsenin öpmemesine onun dısında herşeyde rahatım.  Devamlı birilerinin kucağındasın arkadaşlarımız bayılıyor sana özellikle senın için geliyorlar ilk bebeksin malum :) Ve  hayatımızda değişiklikler olacak bakalım dananın kuyrugu bu akşam kopacak olursa güzel, özellikle sen daha rahat edeceksin onun için istiyorum. Ayrıca Ramazan ayına girdik bu gün ilk günü bir ay sonra bayram şimdiden bayramda nereye gideriz diye plan yapmaya başladık gknl ve emr ile birlikte.  Annecim bizi seçip hayatımıza girdiğin için teşekkürler diyorum sana hep. Cidden öyle iyiki geldinn Miniğim..