25 Eylül 2011 Pazar

Onsuz Bir Gece

Dün arkadaşlarımız evlendi. 3 yıl önce bizim evlendiğimiz yerde ve bebi'yi ilk defa bıraktık akşam babaanne ve dedesine. 3,5 saatti belki ama bana öyle uzun geldiki.
Arabanın ön koltuğuna oturmak tuhaf bir duyguydu. Yanımızda olmayışı resmen boşluktaymışız gibiydi. Devamlı onun o an neler yapabileceğinden bahsettik düğünde birbirimizi zor duyarken. Dans ederken kulaklarımıza onu fısıldayıp yaptıklarına gülüp durduk.

Döndüğümüzde eve bizi camda karşıladı uyumuş uyanmış da bizi bekliyormu. Arkamızdan meğer öyle cok ağlamış ki artık hıçkırıklara boğulmuş sonra uyumuş duyunca dayanamadım tabi. İçim eridi..

Yarın 40'ı taşınmamıza denk geldiği için yapamadığımız mevlüdünü yapıcaz Annemlerde. Bu akşam ilk kez anneannesinin evinde kalacağız hep birlikte.

23 Eylül 2011 Cuma

Stres

Anneler hasta olamazmış 2gün önce öğrendim. Sıtma terleme istifra hepsi beni buldu kolum kanadım kalkmıyordu bu gün iyiyim şükürler olsun. Bebi'yi emzirmek bile dünyanın en zor işi geliyordu. Eskiden hasta oldugumda çorba içmek için yatagımdan zor kalkarken bebi için o bitmiş halimle bile düzenini bozmadan devam ettim meğer eskiden hasta olmak ne kolaymış şimdi çok daha zor. Dün annem geldi hem bana hem bebi'ye hem benim  kaprisli hastalık halimi çeken Supermario'ya enerji oldu.
Bu gün Bebi'nin 3. ay kontrolü vardı. Her ay 1 kilo alan miniğim bu ay 600 grm. almış. Dr. işe başlayacak anneler de bu stress süt'e yansıyor, yaşıyoruz bunları dese de ben gözyaşlarımı tutamadım. Zaten çok ama çok stres var üzerimde çalışmayı her ne kadar özlemiş olsam da Bebi'den ayrılmak hem de o tam ele avuca gelir kıvama gelmişken bırakmak öyle zor geliyor ki anne olmayan anlamaz. Ben önceden anlamıyordum  mesela. Sürekli çocuklarından bahseden insanları komik buluyordum. Annelik hali o duygu yoğunluğu öyle başka bir dünya ki herşey ayaklarınızın altından kayıp gidiyor dünya bir o bir kendin etrafında dönüyor. Bu duygu da işte yaşanmadan bilinmiyor.

Supermario işten geldiğinde resmen bebi'nin üzerine atlıyor oynuyor seviyor öpüyor  özledim diyor içine çekiyor kokusunu şimdi onu daha iyi anlıyorum. Daha işe başlamadan hemde. Daha bebi'den ayrılmadan özlemeye başladım bile.

Dr. SMA gold mama önerdi. Diğer markaların tadı lezzetli oldugundan bebekler hemen alışıyor ve anneyi emmeyi reddediyormuş. SMA protein vitamin bakımından herşeyiyle güzel ama lezzeti annesütünden iyi değilmiş. 3 kutu sipariş verdik eczaneye yarın geliyor maması. Ben işe başlayınca da hem benim sağıp bıraktıklarım hem mama takviyesiyle yeni bir beslenmeye geçicez. Günler çabucak geçmesin....

17 Eylül 2011 Cumartesi

Geceler

Minik Sütlacım, geceler boyu uykusuzluğumun sahibi. Dün akşam 22 kere emziğini attın. 22 kere kalktım verdim. Bir aydır ellerni yastığın altına koyup yatıyorsun. Önce sandık ellerin sıkıştı oraya çıkaramıyorsun çıkardık geri soktun :) sonra ellerin üşüyor sandık çünkü neredeyse 35 derecede soguk elli gezen bir yapın var, eldiven taktık yok gene soktun meger öyle yatmayı seviyormuşsun:)

Baba Marjo diyorki gece susadım desem su istesem vermezsin. Kaç aydır of demedin beklenmeyecek performans. Sabrımı yüzündeki bir gülücüğe peşkeş çektim. Herşeye bedel biliyor musun.  Okuyacağın zamanlar geldiğinde anne bana sütlaç diye mi hitap ediyordun. Erkek adama sütlaç denir mi diyeceksin belki. Ama tüm abidik gubidik lakapları takıyorum sana. Yalnız kalamayan oğluşum benim yatağa koydugumda hıçkıra hıçkıra ağlayan oğluşum. Bu gün makyaj yapıcam bir kolumda sen bir elimde  göz kalemi şaka gibiyiz.Bir mutafaga koşuyorum ocaktaki yemeğe bir sana koşuyorum .  Günler su gibi geçti sana daha doyamadan 2 hafta sonra işe başlıyorum artık.

12 Eylül 2011 Pazartesi

Egü

Tatil'de sere serpe yatan bir bebek. Eve girmek istemeyen bir bebek. Artık oto koltuğunda uyumaya kanmayan bir bebek. Hayatımızın odak noktası bir bebek. Uykudan bile gülerek uyanan bir bebek.

2,5 hafta önce acaba bize gülerken gerçekten anlıyor mu da gülüyor diye bir anda deney yapasım geldi. Konuşma tonundan daha yüksek bir sesle bebi ne var ne istiyorsun deyip kaşlarımı çattım 3-5 kere tekrarladım. Dudaklarını büzüp örtünün altına bir girişin vardı ki hayatım boyunca unutmıycam. O halini görür görmez sana sarılışım omzumda 5 saniye kadar ağlayıp yüzüme bakınca tekrar gülüşün. Seni yicem en sonunda o olacak bak.