27 Ocak 2012 Cuma

kar mesaisi

disarida dun gece baslayan kar fena tuttu. az once iceri girdik bebi bizi anneannesiyle camdan izledi, arkadaslarimizla bir kar oynamisiz 6kisi resmen cocuk olduk yapmadigimiz sebeklik kalmadi, cok iyi geldi. kar melegi bile yaptim.suan bogazlari sicak tutmaca supermario kahve yapti onu iciyorum. bebi camdan bakarken supermario ve yildas cama kar attikca o eliyle camin disinda kalan karlari tutmaya calismasi cok komikti. simdi bebiyi uyutuyirum bu yorgunlukla sizip kalabilirim.

20 Ocak 2012 Cuma

bir kar yağdı piyuuu

 Boğaz köprüsünde insanlar yürüyorlardı
Hafta başı pazartesi bir kar yağdı bir kar yağdı yok böyle bir kar. İstanbul köye döndü. Mahsur kaldık iş yerinden evlere ulaşamadık. Şaka gibi ama Ayfertito'nun oturduğu yer olan Merter'de biz beyaz cehennemi yaşarken yere gram su bile dökülmemiş. Kartal'da gene öyle. İstanbul'da dört mevsimi yaşadı her ilçe resmen. Çok kabustu hatta yaşadığım en kötü kar tecrübesiydi. İşe gitmedim ertesi gün, evdeydim o gün bebi'yi gündüz kar oynamaya çıkardık. Buzlu suya düşmüş fok balığıydı çırpınıp durdu :p Güneşliydi hava çok uzun kalmasak da güzel bir hatıra oldu ilk yaşadığı kar tecrübesi.

Bu hafta 3 gün yıldaş bizdeydi evin bir bireyi gibi zaten makara gırgır çok güzel geçti. Ha bu arada onlar kesin karar verdiler İstanbul'da yaşamaya.  Asl, Amsterdam'dan buraya kesin dönüş yapıyor hazırlıkları tamam düğün yerleri tarih her şey hazır. Onların burada olması en sevindiğim şeylerin başında geliyor şu sıralar.

Kar daha kalkmadı kıyıda köşede hala var. Bebi'yi özledim iyice kuduruk bir şey oldu. hırpalaya hırpalaya seviyorum bekliyor gözüyle yandan kesip gidip seveyim onu diye. Çok fena şeyler geçiriyorum içimden yazmıyım cani anne demesinler hahaah

16 Ocak 2012 Pazartesi

körebe

Cuma iş nasıl yorucuydu, beynim bedenim gözlerim eve gittiğimde yoktular. Artık netleşmesi gereken şeyler açıklığa kavuşsa. Bence hayatta en kötü şeylerden biri belirsizlik. Hayırlısıyla hakkımızda ne doğru olacaksa onu yaşayalım. Bebi'yi görünce tabi o ruh hali dağıldı biraz.
Sonra cumartesi yılın ciddi yağan ilk kar'ı yağdı sulu mulu ama lapa lapa.Tutmadı tabi ama güzeldi izlemesi. Bebi'yi peteğin üzerine battaniye serip üzerine oturttum yağan karı geçen arabaları izledi zevkle gıkını çıkarmadan. Sonra elektrikler gitti  İstanbul'un bir çok yerinde 3 saat boyunca, tramvay metro çalışmadı. Kombiyle olunca evler el mahkum bir süre sonra soğuyor içersi hem bebiyi idare et hem üşümemeye çalış zordu. Artık takatimiz kalmamıştı 3. saat sonunda geldi neyseki. Yemek için dışarı çıktık dolaştık iyi geldi kafa dağıtmak için.  
Pazar tam 7,30'da kalktı bebi mama yaptım biraz oyalandı, yatagındaki oyuncaklarla oynadı 8,30'a kadar idare ettim sonra Supermario aldı içeri gitti ben uyudum biraz. İçeride baba oğul Lefter Küçükandonyadis'in ölüm törenini izlemişler. Azılı bir FB taraftarı daha geliyor. Hava tam kış güneşiydi soğuk ama güzeldi. Önce dışarıya çıkacaktık Cadde'ye sonra güneşi kaçırdık çıkanada kadar 14,30 olmuştu. Yemeğe gittik biraz dolaşıp alışveriş yapıp döndük geç olmadan 18,30 gibi eve. Bebi her gittiğimiz yerde istisnasız maskot oluyor. Ya gülücük atıyor tavlıyor ya ben fotoğraf çekerken kımıldamadan beklediği için kahkahaların muhatabı oluyor. Öyle alıştı ki onun fotoğrafını çekmeme resmen poz veriyor artık. Dün koçtaş'ta Supermario gel babacım değince bir gidişi vardı kucağımdan ellerini açarak bu bir ilkti kayıtlarda yerini almalı.

10günü geçmişti yıkamıyorduk bebi'yi hasta olduğu için. Öksürüğünün çoğu geçti hırıltı bitti göğsündeki dün yıkadık. O kadar aradan sonra suya karşı temkinliydi çırpınıp durdu fok balığı gibi. Suyu seviyor korkmasın diye çok uzatmadan bitirdik. Maksat rahatlasın.

İşlerimizi bitirdik ayaklarımızı uzattık karı koca keyif yapıcaz derken körebe oynamaya karar verdik biranda. Bebi mama sandalyesinde oturuyor bizde körebe oynuyoruz. Supermario'nun gözlerini kapadım attım arenaya. elleriyle beni bulmaya çalışırken ben de gülüyorum falan başladık bir iki derken bir çığlık bir kıyamet nasıl ağlıyor yüzü duvara dönüktü bizi göremeyinc mi korktu dedik çevirdik bize doğru yeniden oynamaya başladık. Bu sefer benim gözler kapalı. Yok yırtıyor resmen kendini :p nasıl ağamak hemen yanına gidip sakinleştirdik ben gözümdeki şalı kafama doğru sıyırmıştım gözlerini şala dikmiş bakıyor ondan mı korktu acaba bilemedik. Aldık kucağımıza sakinleşirdik yanımıza oturttuk. Az önce ağlayan çocuk o değil sanki nasıl mutlu Limonata. Supermario diyor ki; oğlum bir körebe oynatmadın ya helal olsun. :p

10 Ocak 2012 Salı

evde beni bekleyen halini severim :p

Dün Supermario evde kalınca bir hamarat olmuş tadından yenmez.
Ben erkeğimin evde, işten gelmemi bekleyen hallerini severim diye dalga geçtim haha . Ayakkabı odacığını düzeltmiş süpürmüş toplamış ortalığı bebi'yi yedirmiş ben geldiğimde camda beni bekliyorlardı ikisi.Çok tatlılardı.

Bebi ile oynaştık 24 saatin 12 saati yollarda geçiyor malum iş güç kalan 2,5  3 saatde yedir altını değiştir uyusun uyansın derken ne kadar görebilirsem kardır diye supermario'ya bırakmıyorum resmen.

Dün bolca gördü o diye yapışık ikiz gibiydik evde bebiyle.
Öksürüğü iyiye gidiyor şükür ama hırıltı devam ediyor takipteyim.

Ve tikli bebi, heryerinden gıdıklanır mı ya, sırtını ovayım azcık dedim gülmekten yarılacak, dizkapağının altından gıdıklandığını da supermario buldu. Burdan da gıdıklanılır mı dedi onda denedik o da gıdıklanıyor :p Babası kılıklı. Canımsınız

9 Ocak 2012 Pazartesi

öksürük bırak bebimi

Geçtiğimiz gün bebi'yi bizim odada ki yatağına koyup balık gibi çırpınıp oyuncaklarını keşfetmesini izledik. Saatlerce onu izledik. Oyuncakları görünce parlayan gözlerini, yatağın üzerindeki oyuncakları tutmaya çalışırken yuvarlanmasını çıkardığı sesleri çığlıkları. En zevk aldığım şeyden bile kat kat güzeldi. Büyüyor, büyüdüğüne şaşırıp bir yandan da tadını çıkarmak öyle güzel ki. Hiç bir aşamada oflamadan zevkle yanında olmak. Mış gibi değil dert gibi değil ayakabağı gibi değil mucize gibi görerek yanında olmak..

Geçen çarşamba'dan beri hasta bebi. Önce benden ona nezle geçti dr iyi bakın şu aşamada ilaç veremeyiz dedi dikkat ettik üstüne titredik annem bizdeydi o hafta onunla yattı geceleri iyi oldu derken öksürük kaptı. Öyle böyle öksürmüyor göğsü hırıl hırıl. Dr. bu defa söktürücü sabah aksam bir cay kasıgı kullanmak üzere bricanyl şurup verdi, cumartesi akşam kullanmaya başladık. Burnuna da okyanus suyu damlatıyoruz. İyi geldi 4 gün de kesilmezse yeniden gidicez. Geceler uykusuz saat başı değil 20dakika da bir uyanıyor öksürükten. O öksürdükçe içimizden parça kopuyor sanki.

4 yıldır supermario servise 20 dakika yürüme mesafem için kendisi 8'de iş başı yapıyor olsa da 6,30'da benim için uyanıp, beni bırakıp işe 1saat erken gidip oturuyordu. Belki 3 belki 4'tür beni bırakmadığı hastalık vs yüzünden ama 5 değildir koskoca 4 yılda. Bu gün ben kendim yürümek istedim bebi zaten gece zor uyudu sabah uykusunu bölüp uyandırmak gelmedi içimden. Supermario'yu da ikna ettim ikisi evde uyuyorlardı ben çıktığımda sabah sökmemişti bile kapkaranlıktı. Yola çıktıktan sonra tırsmadım değil içimden bildiğim tüm duaları okuya okuya gittim. Az önce konuştuk Supermario'nun vücudu kırgındı biraz bebi'yi annesine bırakmış işe gitmemiş dinlenecekmiş evde.  Aklım ikisinde akşam olsa bir an önce eve gitsem.

5 Ocak 2012 Perşembe

ozledim

maske taktim agzima, en kotusu uzaktan o kikirdadikca yanina gidememek.
dun gece annemle yatti bebi dunden beri koklasamadik rahat rahat. gozleri kipkirmizi oyun oynuyor ama hali yok belli. burnu akiyor o hala gulucuk pesinde :)
uff hadi birak bizi

yeni yıl

Bu yıl yeni yıl ruhumu kaybetmiştim, Son dakikaya kadar ne yapacağımız belli değildi. Supermario Bebi ile ilk yılbaşımız, yanımızda olsun dedi ve son dakika organizasyonuyla Turtilerde toplandık. 8 büyük 4 çocuk. Evde geçirebilinecek en güzel yılbaşıydı. Geçen sene ne kadar sıradan geçtiyse bu sene o kadar güzeldi. Dans ettik, oyunlar oynadık yedik içtik sabah karşı 4'e geliyordu yattık.
Bebi  elden ele dolaşmaktan mest oldu. Devamlı balık gibi çırpınıp kahkahalar attı. Sanki ah bir kalksam der gibiydi. Artık oturuyor desteklice tabi, yatmaya tahammülü yok. Hep otursun istiyor yılbaşı gecesi saat 3'e kadar ayaktaydı. Yeni yıla girmeye son 10 dak. kala altını değiştirdim oğlum yeni yıla tertemiz girsin diye :p

Tam on iki olduğunda saat bu yıl ilk önce bebi'yi öptük. öptük az kalır yedik bitirdik o nefes almaya çalıştı aramızda. Şükrettik binlerce kez yaşadığımız her dakikaya. Bebi'nin aramıza katılmasına.

Videolar çektik onları yedeklemeliyim pc'a bir şey olsa gidecek 6 ay Allah korusun.

Kuş lokumuyla 6 ay geçti dile  kolay yaşama vurunca sayfalarla yazsam bitmeyecek enfes 180 gün. Girdiğim en harika yılbaşıydı.

2 Ocak 2012 Pazartesi

ses bir kiii

Çuvaldızı kendime batırayım hakettim pis Tuku kötü Tuku

12 gün olmuş yazmayalı bombardıman bir yazı girsem mi

yeni bir yıla girdik höh yani.
 yarın uzun bir yazı yazayım ıncık cıncıga varıncaya kadar bayarak açığı kapatayım.