26 Aralık 2012 Çarşamba

şükür

Sonuçlar temiz çıktı, şükürler olsun birşey yok.
Boğaz enfeksiyonu geçiriyormuş kornişon turşum.
İnsan ne olduğunu bildiğine bile seviniyormuş, Allah dermansız dert vermesin zaten.
Gerçekten sağlıktan ötesi yok..

Dün gece bir nöbet daha geldi ama hepsi enfeksiyon yüzündenmiş ilaçlar tesirini gösterdikçe yok olacakmış.

Keyfi bazen yerine geliyor bazen mayışıyor zaten yemek de yemiyor sadece hafif diye yoğurt çorbası alıyor ağzına o da iki lokma. Devamlı ağlak halde mızır mızır. Annemle kayınvaldem çocuklar her hastalıkta bir huy değiştirir diyorlar bakalım bundan sonra elimizde yeni hangi huyumuz olacak:)

25 Aralık 2012 Salı

üşüme

Hafta sonu bebi'nin eli ayağı buz kesti. Üşüdü sandık sıcak su torbası yaptım minik ayaklarına. Sonra dozajı arttı soğukluğunun, vücudu kaskatı kesilmeye başladı eti ağırlaştı gibi oldu kucagıma aldıgımda normaldekinden daha ağır geldi taşımak yatırdık sıkıca sardık titremeye döndü üşümesi. Minik dişleri takır takır vurmaya başladı birbirine. Havale mi geçiriyor diye kaptığımız gibi gecenin bir yarısı hastaneye götürdük acile.

Buzda yatmış gibiydi vücudu soğuk ve içini çeke çeke titriyordu.
Hastaneye kadar korudugum metin halim orada kayboldu. Bebi ile birlikte ağlamaya başladım ben de.
Onu öyle çaresizce yatarken görmek feci koydu.

Doktor ağız burun kulak kontrolü yaptı. Çok şükür havale falan değilmiş. Ama neymiş onu demedi. Kısık sesle midesinden konuşur gibi 72 saat gözetiminizde kalsın bir şans verelim kan alıp yormayalım dedi. Ne tahlil ne kan aldı. Fitil attı yarım saat durduk sakinleşip titremesi dinince gönderdiler. Bizim basiretimiz bağlanmış sormadık bebiyi iyi görünce ağzımız kulaklarımızda döndük eve. Dün tüm gün uyudu. Yanından ayrılmadım bir saniye bile. Akşam oldu tekrar elleri buz kesti titremesi başladı. Fitil attık uyututtuk.


 O an anlamadım sonra parçalar birleşti zihnimde. Özel hastanelerde acil müdehaleye girince para ödenmiyormuş ama biz gayet kallavi bir rakam ödedik. Kan ıvır zıvır tahlilleri olsa acil müdehaleye gireceği için yani adı sanı duyulmuş kocaman bir hastane doktoru midesinden konuşur gibi 2.şans verelim ıvır zıvırları( sağlık bakanlığı acildir değildir durumunu doktorlara bırakmış onların yapacağı müdehale olayın dercesinin belirlenmesinde rol oynadığından) o an para alsın diye anormal belirtiler veren bir olaya bizi pışpışlayarak gönderdiler.

Bugün Supermario bebiyi kendi çocuk doktoruna götürüyor. Tam manasıyla bakacaklar nedir ne değildir.
Keyfi bugün daha iyiymiş ama kaçgündür vücudunu güçsüz düşüren şeyin ne olduğunu anlayacaklar. Acıma mı üzeleyim herhangibir müdehale edilmediğine mi üzüleyim saçma sapan kararlar alan devlete mi söveyim şaşırdım kaldım.

17 Aralık 2012 Pazartesi

unutmamak için

Önümüzdeki yıl kendi adıma farkındalığı daha yüksek etrafa daha duyarlı biri olmak için dahası birilerine faydam olduğu işlere bulaşmak istiyorum.

Yass'la harika bir hatırlatma alarmı yaptık, elimizdeki herşey için teşekkür ediyoruz hergün.
Birimiz unutsak diğerimiz hatırlatıyor.
Sanırım uzun zamandır yaptığım en basit ama en değerli şey.

Herşeyi öyle hızlı tüketiyoruz ki,
Kıymetsiz geliyor bir zaman sonra.
Halbuki hepsi gelip geçici.

Hiç birşeyin sıradanlaşmasını istemiyorum hayatımda.

Bir kilo soğanda kıymetli , bir ayakkabı ya da mücevher de.
Yarın olmama durumlarına, sahip olamayanların varlığını hatırlayıp teşekkür etmeyi unutmamalı.


5 Aralık 2012 Çarşamba

Buğğ

Hani ilk flört döneminde hiç eve gitmek istemezsin,
sevgilin saçlarını okşasın birlikte sabaha kadar yıldızları izleyip evden nerdesin diye soran olmasın dersin ya işte çocukla arandaki diyalog aynı hissiyat içinde yüzbinlerce kat daha büyük.
Hep onunla olmak isteme hali. Uykudayken bile özlemek..

Gündüz arayıp sesini duymak istemiyorum daha zor geçiyor vakit.
Adeğğğ buğğ / anne su /  dedi az önce telefonda.
Minik miki faremin yanında olmak için dakika sayıyorum..
Bebi için çok güzel bir gelişme oldu bugün. haftasonu başlagıcı yapıcaz inşallah.

Minik kornişon turşuma en sevdiğim şeylerden aldım bugün çizgili pijama. Pijama koleksiyonu gittikçe gelişiyor enine ve boyuna çizgililerin yeri ayrı Tam bir dalton oluyor çok gülüyorum o haline. Akşam giydirmek için sabırsızlanyorum tam maymun olacak.