8 Temmuz 2013 Pazartesi

dün bugün

Kaşı Beyaz'ın kahvaltısını çok kişiden duymuştum güzel diye. Bir kesim o kadar para verilmez bir kesim değer diyordu. Dün yani pazar sabahı taa Florya'ya gittik Kaşı Beyaz için. Dedikleri kadar vardı yok yoktu gerçekten. Ama beni en çok oyun alanı cezbetti. Jetonla oynanan envai çeşit oyuncak ücretsiz ve hepsinin başında kızlar çocuklarla yemeklerini yedirmesine kadar ilgileniyor. Develi'de de oyun alanı var ama buranın 3'te1i etmez. Buranın bahçe oyun parkı ayrı içerideki game center'ı ayrı güzeldi. Bebi'nin Supermario'ya düşkünlüğünü geçersem eğer son zamanlarda en rahat geçirdiğimiz vakit oldu. Biz rahatça kahvaltımızı yaptık o da gönlünce oynadı.
Ben de yorumumu yapayım kesinlikle değer. Verilen paranın hakkını hem sonsuz kahvaltı çeşidi ve lezzetle hem de ambiyansla çıkarıyorlar.

 3,5 gibi oradan kalkıp Aqua Florya'ya geçtik. O nasıl bir manzara. Güneş'in tepede olduğu bir anda ve karnımız tıka basa dolu gittiğimiz için açık alandaki cafelerin manzaraya karşı tadını çıkaramadık ama çok çok beğendik.

  Bugün ise Supermario ve Bebi baş başalar evde. Bebekliğinden beri çok kere ikisi kaldılar tüm gün. Supermario bebi'ye yalnız başına bakmaya alışık. Anneanne veya babaanne'nin işi olduğunda ya da ben izin alamadığımda hep Supermario izin alıp ilgilendi bebiyle. Zaten çoğunlukla bebi supermario'ya yapışık şekilde yaşadığı için zorluk çekmeyeceğini biliyorum. Sabah 7,30'da uyanmış ve 2kera altını değiştirmiş :) Kahvaltıdan sonra dışarı çıktılar. Şimdiki zamanlı cümleler kuruyorum çünkü yarım saatte bir arıyor durum raporu veriyor Supermario. Ben de yanlarında gibi hissediyorum kendimi:) Şimdi arabayı bakıma vermiş bitmesini bekliyorlarmış oradan top havuzuna geçeceklermiş. Yerim ben bu ikiliyi!

2 Temmuz 2013 Salı

bazı sırlar

Bugün aslında dün gece emrh'larla ne kadar güzel vakit geçirdiğimizi yazacaktım,
ama öğlen bir arkadaşımla yemekte buluştuk ve gündemim tamamen değişti.

Bana bir akıl danışmak istediğini söyledi. Genelde çevremdeki çoğu insanla böyle paylaşımlar yaşadığım ve sağolsunlar fikirlerime güvenip yorumumu merak ettikleri için açıkcası anlatacaklarını çok merak etmedim tahmin ediyordum çünkü anlatacağı çoğu şeyi az çok.

Sancılı bir süreç yaşıyorlar eşiyle. İkisi de canım kadar sevdiklerimden.

Anlattıklarından sonra içimde iki şey kaldı.
Ben bu bildiğim şeyin vicdan azabıyla nasıl yaşarım. onun bana verdiği sır omuzlarımda yük, boğazımda yumru oldu.
İkincisi de, şahsen hayatta her şeyin bilinmesi taraftarı olmadığımı anladım. Bir taraf telafisi olmayan bir şey yaşadıysa, yaşadığı ona kalmalı. İtiraf etme aşamasına girip karşı tarafın masum kalan düzeni bozulmadan üzülen insanı, insanüstü çabayla geri kazanmalı.

çok üzgünüm, zaten çok ağladım. moralim çok bozuldu.

hatalı tarafın elle tutulur yanı kalmamış ama geri dönmek istiyor. üzülen taraf ise biraz daha güçlenmiş artık olmaz bu iş diye kabullenme aşamasına geçmişken, hatalının tekrar dönmesi olayın seyrini değiştirebilirdi. Ama hatalı taraf bizim bildiğimiz kadar masum hatalar yapmamış ciddi hatalar yapmış:(  üzülen taraf hataların bu kadarını tahmin dahi etmiyor.  Hatalı taraf benden yarım bekliyor üzülen tarafı geri kazanmak için.

Ben ise keşke bilmeseydim diyorum. Şimdi her yüzüne baktığımda aklıma gelecek.
bildiklerimi bilmiyormuş gibi davranıp üzülen tarafa nasıl diyeyim döndü kabul et diye. Olaylar masumiyetini yitirmiş. Diğer taraftan hatalı taraf anlattığı kadar pişman mı hatalarından ya nefsine bir daha yenik düşerse.

çok sıkıntılı.. Allah kimseye yaşatmasın

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Kısa Kısa


  • Supermario'ya dedim ki anne olduktan sonra kedilere çok üzülüyorum sokaktalar açlar, geçen bir belgeselde yeni doğan ayakta durmaya çalışan lama'yı yediler ne ağladım. Supermario'dan gelen cevap; ben de ben de Sineklere bile hadi  kızım git buradan diye söyleniyorum. Bizim bu muhabbetimiz duyan Emr'e yerlerde 
  • Sln, emr, rsl, mrv, elf, emi, aymet'lerle çok sık görüşsek de bol bol özleşiyoruz. Hafta sonu görüşememiştik bugün Sln'e dedim ki 2gün oldu görüşemedik özledim gel, o da; aklımdaydın ben sana diyecektim sen demişsin dedi. Yarın için program yaptık.Üzerine Emr'e ile standart whatsap geyiklerini yapıyorken yarın Sln bizde dedim.Özlemiştim gel dedim o da beni özlemiş geliyor diye anlatıyordum ki Emr'e bombayı patlattı,Supermario'yu 15 yıldır tanırım bir gün özledim gel demedi bana diye. Haha ne güldüm ne güldüm. Erkekler birbirlerine özledim demezlermiş kızlar diyormuş ne güzelmiş. Gel seni de özledim dedim dünden davet bekliyormuş meğer piki dedi:p
  • Yakında rsl ve mrv ile komşu oluyoruz pek güzel oldu.
  • Tatile çok az kaldı bu sene bebi daha fazla bilincinde olacak ona çok seviniyorum
  • Dün akşam 23:30'da Supermario patates kızarttı. Tok karnımıza tam 1kg patates kızartması yedik. Ben bebi'yi yatırırken hazırlamış içeri bir girdim loş ışık yerlerde güller, bir de mum yakmış çok romantik bir patates kızartması yedik haha.
  • Dün supermario'ya dedim ki; banyo mobilyasını yapan ustayı arayıp çamaşır makinası için yapılacak bölmeyi 5 cm uzun tutsun kapak yaptıralım mis gibi makina gözükmesin. Tamam ara dedi. Ben değil sen arıycan dedim. Niye ben arıyorum diye bir çıkış yaptı ki sanırsın ben erkek o kadın. Bir şeyle de sen ilgilen diye vızırdamaya başlayınca ben,yarın ararım dedi, şimdi ara niye yarını bekliyorsun dedim. Başladı söylenmeye yok mobilyalar bu hafta takılacakmış olmıycak birşey istiyormuşum da bıdır bıdır. Beni yarın ararım diye başından savmak yerine açıklasana kaçırmışızdır o aşamayı  diye dedim. Aklıma gelmedi zaten yarında aramazdım yapamıyormuş derdim dedi. Klasik supermario armut piş ağzıma düş:)
  • Temmuz ayına girdik ama 2 gündür yağmur yaş geceleri serin de oluyor.
  • Sanırım bebi yarım konuşacak akkım diyor (aşkım) adını söyle diyoruz huggar, canım de diyoruz anım ama öyle şeker ki keşke totosunun üzerinde oturabilse 7/24 cümle kursa bize
  • tüm güm uyumama rekorunu 16 saate çıkardı. sabah 7'de uyanp ki 23'ü geçiyordu yattığında. Artık mecali kalmadığı anda dışarıdan müzik sesi geldi yattıgı yerden işaret parmaklarıyla tempo tutuyor  yerim eşek maymunu