20 Ekim 2011 Perşembe

Sen Ben O konuşmazsak ?

Türkiye bu acıyı yıllardır çekiyor. Her gün bir askerimiz "hiç için" ölüyor. Savaş çıksa eminim kayıplarımız bu kadar fazla olmaz. 2 gündür Türkiye yas'ta. Hakkari Çukurca'da tam 26 asker şehit oldu 22 asker yaralı. 1993 yılında Bingöl'e yapılan hain saldırıda verilen 33 şehitten sonra en büyük kayıp.

Neredeyse her il'de insanlar toplanıp yürüyüş yaptılar protesto etmek için. Adı resmi makamlarca konmasada bireysel olarak herkes yasta. Hep diyorum bu kadar demokrasi bizim ülkemize fazla. Neymiş infial olmasınmış sağ duyulu olalımmış herkes acısını içinde yaşasınmış. Hayır ne münasebet sesimizi çıkaracağız. 99 yılında Serdar Ortaç "bilinmeyen dil"in propagandasını yapan adama karşı sahnede 10.yıl Marşını söylemiş ve belkide hayatı boyunca yaptığı en haklı hareketi günümüzde bu "çok seslilik" yüzünden çıkan tepkilerden çekinerek gençlikti hataydı diye açıklayarak dolanır olmuş. Öyle sindirdilerki artık verdiğimiz tepkilerden utanır olduk.

O zaman ki Başbakan Bülent Ecevit hükümeti 1999 yılında Genel Kurmaydan giden özel tim istihbarat ekipleri ile  Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Yunan Büyükelçiliği'ne sığınan "köpeği" İstanbul'a getirdiklerinde nereden bilebilirlerdi 12yıl boyunca pışpışlanarak kendine özel bir ada'da kuş sütüyle besleneceğini. Şuan hala kaçak olsaydı en azından g.t korkusu olurdu şimdi içerden sıcak sıcak herşeyi yönlendiriyor. O bebek katiliyle aynı havayı solumak kanıma dokunuyor Ülkem adına acizliğimiz kanıma dokunuyor. Dünya birbirine kafa tutuyor Fransa hiç alakası yokken Libya'ya saldırma hakkını kendinde görüyor, Amerika heryeri talan edebiliyor biz canımızı yakan adamı elimizde yandaşlarıyla birlikte meclise kadar sokup adına da özgürlük diyip ona buna yaranmaya çalışıyoruz.

Yeter  hakikaten bu eziklik.