6 Mayıs 2011 Cuma

hak neymişki

Hesap sormayı bilmedikçe bizler çoğu şey yanlışıyla gitmeye devam edecek. Verdiğimiz oyları medya'nın o 'nun bu'nun yönlendirmesiyle yapay tartışmaların gölgesine göre değil de gerçekten kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda tahlil edip onu talep ederek sesimizi çıkartarak fikrimizi söylesek..

Yok o bilmemneymiş diğeri değilmiş o sunniymiş diğeri aleviymiş biri kürtmüş biri Türk'müş.. bunlar halk bazında bakınca infial uyandıran şeyler değilki hep bir pompalama. Kapı komşusu kapalı olan bir kadınla açık bir kadının kavga ettiği nerede görülmüş ya da mezhep çatışmaları onlarda fasa fiso, aynı işyerinde farklı kökenlere sahip yahudisi kürdü çerkezi  bu mozaği bozacak bir tartışma yaşıyorlar mı, gözüm kapalı herşeyimi emanet edeceğim duygularında gram sahtelik hissetmediğim en sevdigim arkadaşım alevi bir kere bile birbirimizi kırmadık onu bırak bu tarz konusmalar aramızda geçmez, geçse dahi en fazla makarasını yapıp takılırız.

Zaten tüm bunlar karşılıklı saygı çerçevesinde hiç bir sorun çıkmadan yaşanılıp gidilen durumlar. Ama öye bir yansıtıyorlar ki ideoloji kılıfında. Mevzu güçleri paylaşmak. Sen A'cısın Sen B'cisin deyip insanlara bunu empoze edip oyları bölmek. Sonrası zaten belli kimsenin derdi halka hizmet götürmek değil. Küpünü doldurmak.

kuzu gibi güdülmüş bir halk.

Açıkcası çok uzun bir zamandır yasal hak oldugu halde göz göre göre çiğ çiğ yenilen bu yüzden gecemiz gündümüzün kalmadığı günler geçiriyoruz. Ben burdan Yassi ordan bunun değişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Tam oh başardık dediğimiz anda bir rüşvet bir çomak sokmalar giriyor devreye. Ve diyorum ki devlet işini yapsa da müfettişinde iş yok insan'ın aç gözlülüğünü örtecek birşeyde yok sanırım.

Ve biz hakkını arayan azınlık uğraşan bu iş için mesai harcayan, ya diğerleri böyle gelmiş böyle giderciler..
Etliye sütlüye karışmayanlar, 25-30yaşına gelmiş hala iki fikri bir dünya görüşü olmayanlar, seslerini çıkarmayanları rengini belli etmeyenleri, Onların hep ezildikleri yerde kalmalarını can-ı gönülden arzuluyorum.

Şuan biraz yol kat ettik gibi en azından vardiyalı bir duruma geçiyor.

Hamileliğimin birlikte tadını çıkaramadık resmen.

Akşam birlikte yemek yicek olmak lükstü uzundur şimdi içmiz içimize sıgmıyor nereye gitsek, hangi arkadaşlarımızla buluşsak diye düşünüyoruz.

güzel bir hafta sonu olsun