12 Ocak 2010 Salı

Mis Kokulu Pamuk Anneannem Cennet oldu

Canım ananemı kaybettik.. Dün toprağa verildi..
Allah herkese İmanlı Kuran'lı ölüm nasip etsin..
Ne mutlu ki başında devamlı dualar okundu Salavatlar çekildi..
Uzun süredir çektiği sıkıntılarında kurtuldu.. Ebedi uykusunda rahat olacağını mekanının cennet oldugunu biliyorum pamukgibi kimseye zararı dokunmayan bir insandı. Canımm annem yıkık dökük kaldı.. Allah taksiratını affetsin.. Çok üzgünüm.çok..

Annecim onunla bir bebek gibi ilgilendi neredeyse hergün hastanelerdeydı ilacı dr'u filmi o'su bu'su derken ömründen ömürler gitti ama bir kere of demedi. Bilmiyorum ben onun kadar sabırlı olurmuyum. Güzel yüreğindeki merhameti öylebüyük ki resmen eliyle besledi ananemi. Allah razı olsun annemden de. Bir kere söylenmeden kendi hayatını tamamen ananem üzerine endeksleyip onunla yatıp onunla kalktı son birkaç yıldır.

86 yasında hiç okuma yazma bilmemesine rağmen müthiş bir azim vardı. Supermario ile mac muhabbeti yapardı. Sıvasın şampiyonluga oynadıgı yıl fikstürü takip etmiş supermario ya artık bir anadolu takımı şampiyon olsun diyerek şoka sokmuşlugu vardır.

Koyu renk giyinmekten hoşlanmazdı, eşarbıyla giyindiği uzun elbisesi mutlaka kıyısında köşesinde açık renk bir çiçek olanları seçerdi ve mutlaka renkler birbirine uyacak..Hergün atlamaksızın akşam yemekten sonra soluksuz ajansı takip ederdi, yeni nesıl uslubuyla haberleri.

Hiç kaçırmazdı mutlaka krtiğini yapardı fikirlerini söylerdi. Bu yıllarda genç olsaydı kesin diyorum avukat savcı tarzı bir mevkide olurdu. Hakkını arar baskalarının akıl danıştıgı biriydi. Öyle kendini yetiştirmiş biriydi.

Cenaze doldu taştı 60 yıldır aynı sokakta aynı komşularla oturduklarından ne cok seveni varmış ne cok gözyaşı dökeni varmış dedim gurur duydum ananemle bir kez daha ..iyi bir insan olmak sen gidince hakkında söylenenler edilen dualarla ortaya cıkıyor gerçekten de.

Supermario hep superanane herşeyi biliyor yaa diye şaşırarak dinlerdi konuşmalarını. Son ana kadar bilinci açıktı. Dişleri bile kendinin di bir tane takma dişi yoktu.
Ne yazıkki kanser durmadı. sıçradı devam etti. Son ana kadar ibadetlerini yerine getirdi..Hep Hacca gitmek istedi ama olmadı kısmet .. Şuan en kutsal mekandasın Canım anneannem, ruh'un şad olsun..