31 Ocak 2011 Pazartesi

Hazımsızzzz

Cumartesi günü, geçen haftadan farksızdı. evde paso yatıp tv izledim. Ben en son evi nezaman süpürdüm hatırlamıyorum hamilelik haberimden beri o işlere sadece supermario bakıyor. Çamaşırları attım makinaya sonrasında homini gırtlak bir yeme hali. 2 paket çikolata, 1paket cips (nadir hadi cips yiyim dediğim anlardan biri) sonra 25 tane çekirdekli yeşil zeytin saydım çünkü o çekirdeklere bakınca ürpermemek elde değil. Sonra kornişon turşu. Supermario sabah 8'de işe gitti akşam 22:00'de geldi onunla uyandım uyumadım akşam o gelene kadar zapping yapıp durdum. Gelince bir konuşmaya başlamışım. Supermario dediki kıyamam canım karıma 12-13 saat yalnız konuşmadan kalınca ne dolmuşsun sen :P Söyleyince dikkat ettim hiç susmadım gerçekten ne dolmuşum:)))
Pazar kahvaltıya gittik ama bir daha zor saati belirli şeyler beni geriyor. Sabah ruyamda uyanmaya yakın saati kaçırdığımızı gördüm.Kahvaltı sonrası İstinyepark'a geçtik. Biraz alışveriş yaptık ama zorla dayanacak kuvvetim kalmadı 3 mağazaan sonra miğdem fena olmaya başladı. Bu geçirdiğim dakikalar 4 ay boyuca en ağırıydı. Hazımsızlık had safhaya çıkmıştı. Yürüken sanki miğdem de  içi su dolu koca bir kavanoz çalkalanıp duruyordu. En yumuşak koltuklu bir yere geçip oturduk. Gözümün önünde yıldızlar uçuşmaya başladı sanırım tansiyonum da düştü o sırada. Gözlerimi kapayıp supermario'nun omzuna koydum kafamı yarım saat öyle kalmışımdır. Bir alt kata otoparka inmek gözümde büyürken zorla indik ,Yemek için paket servise ugradık eve doğru geçtik. 1saat evde durduk durmadık Supermario Eniştesiyle Maça gitti stada FB &Trabzon, ben  de evde izledim. 2-0 yendik. Güzel bir maçtı.

Şuan miğdem hiçbirşey yememe karşın tıka basa dolu. Ağzım da müthiş pas tadı. miğdem fena gene. bedenimden o fazlalıklar çıkmadan rahat etmiycem sanırım.

28 Ocak 2011 Cuma

gün be gün

Baş ağrılarımı artık kanıtsadım onlarsız günüm neredeyse geçmez oldu. Gece başımın aşırı ağrıması ve tuvalet için sık sık uyanıyorum. Bu vesileyle gece uykularım çok düzensiz. Akşam eve geldiğimde yemekten sonra hemen gözlerim kapanıyor.
Ben normalde yüz üstü uyurum ama artık mümkün olmuyor. En fazla sağ yanıma ya da sol yanıma doğru yatabiliyordum ki  Sabah, ilk tekmelediği kısım olan karnımın sağ tarafında müthiş sancıyla uyandım. O tarafta ne varsa artık çok acıdı. Yüklenmeme çalışıyorum sol tarafa ağırlık veriyorum. Artık klavyede yazı yazarken öne doğru eğilince zorlanıyorum.

Ben farkında değilim geçiyor aylar diye konuştukca o kendini göstermek için elindne geleni yapıyor bana. Hissediyorum seni bebeğim, gün geçtikce sana daha çok alışıyorum.

27 Ocak 2011 Perşembe

Pırıl Pırıl

Hava pırıl pırıl şuan,
 test sonuçları temiz çıkmış, yarın Cuma bide,
E güzel daha ne olsun keyfim yerinde.

26 Ocak 2011 Çarşamba

Akşamın Özeti

20:00'de gelince Supermario güzel bir masa hazırladık. Sonra bir şişe şarap açtı keyiflerimiz süper, ben ona kefir'le eşlik ettim. Hey gidi günler birlikte tokuşturdugumuz kadehlerde çıkan  çın çın sesi dün akşam yerini plastik kefir şişesiyle kadehin buluşmasında çıkan tok tok'a bıraktı.
Hamile olmak böyle bişi işte "tok tok"
Harika geçen akşamın özetiydi bu fotoğraf, Seni çok seviyorum Sevgilim.

24 Ocak 2011 Pazartesi

ocak bitiyor

Cumartesi akşamı su ve balık yaptık. Aslında kendi adıma böyle oldu. Supermario buz gibi birasını gayet keyifle götürdü. İş çıkışı balıkçıdan pişmiş olarak aldığı hamsileri uzun bir aradan sonra yedik. Ben hamsiden çok soğan yedim desem yeri limon sıka sıka bir güzel geldi ki. Akşam nekadar güzel geçtiyse gündüz okadar kabus gibiydi. Evden çıkamama durumuna girmişim ekmek bitmiş evde kahvaltı yaparkn farkettim çıkıp onu bile almadım. Tüm gün baş ağrısı da cabası. Neyseki akşam Supermario gelince güzel geçti vakit gündüzü unuttum.
Pazar, uyandıktan sonra o ilk mahmurlugu atmadan en tatlı sohbetler oluyor hatta o süre hiç bitsin istemiorm hayaller kurduk bebi'yle ilgili, isim düşündük benim aklımdaki isimlere Supermario kahkahalarla güldü dalga geçti Aşil, Heran, Batın,Aşır ..  Okadar dalga geçti ki ben bile soğudum :) Kahvaltı yaptık neredeyse öglen yemeği vaktinde. İzledim izliyorum izliycem derken sinemaya gittik sonunda. Eyvah eyvah 2'ye. İlkiyle kıyaslarsam daha iyiydi. Eğlenceliydi ama sanki bir tık uzundu. Sinemadan sonra biraz dolaştık bebi'ye alışveriş yaptık. Ordan karnımızı doyurduk ve Supermario'nun ablasına geçtik. Yılbaşından beri görüşememiştik iyi oldu.

21 Ocak 2011 Cuma

Ben Ben Bizz Bizz Çok Mutluyuz(m)

Rötarlı girdik muayeneye Supermario ışıklara takılmış beklerken kaç kere telefon ettim haddi hesabı yok. Sonunda geldi hızla hastanenin yolunu tuttuk. Ben girdim kayıt yaptırdım parkedip arkamdan o geldi, biraz bekledik ve muayene başladı. Dr. ben oda da hazırlanırken sormuş Supermario'ya aklınızdan bişi geçiyormu diye . Erkek demiş Supermario'da. Başladı ultrasondan bakmaya ikimizinde suratı kulaklarına yapışık neredeyse, öyle sırıtık sırıtık söylesin diye bekliyoruz.
Ben gördüm söylemem önce ölçelim baş boyun ayak vücut cevrelerini dedi. 140 grm. olmuşşşş :)) Ben 55 kilo ile hamile kalmıştım ben de 55,8 kg'dayım . Evet artık dayanamıyoruz söylesin diye hadi hadi diye tempo tuttuk.

İşte burda der demez Supermario 'da farketmiş ayyyyyyyyyy dediiii. Bana da söyleyin dememle dr. patlattı haberi ufff Allah kalbimize göre verdi bebi'miz Erkek oluyor.. Dr. dedi ki ben şu saatten sonra nasıl erkek olamazsam bebeğin de kız olma ihtimli sıfır al bak burda işte taş gibi erkek.. Gülücükler gözyaşları kahkahalar.. Offff.

4'lü teste girdim sonuçları bu hafta içi çıkıcak. Çok mutluyum Allah bundan sonra sağlıkla doğmasını nasip etsin İnşallah.

foto

Neresi Burası

Her sabah aynı tablo oluyor, beni servise bırakmak için Supermario işe gideceği saatten 1,5 saat önce kalkıyor. Sonra Lador'un içinde servisin gelmesini beklerken müzik son ses biz kargalar shitini yemeden abuk subuk dans ediyoruz. Bu sabah bebi'ye alışsın diye özel bir kür uyguladı Supermario. Radyo da en sevdiği şarkı çıkınca direkt temasa geçip enerji aktarması yaptı. Nekadar güldük hatırlamıyorum. Bebi'm alış anneyle baba daha kendileri bebi diyor :)
Öğlenden sonra dr. randevum var içim içime sığmıyor eğer bir aksilik çıkmazsa cinsiyetini bugün öğrenicez. Supermario'da işten izin alıp gelicek umarım gösterir biraz daha beklemeyiz. Son anlara girdikçe hiç kız erkek ayrımı yapmıyor beynim resmen sağlıklı olsuna kanalize olmuş durumda.

Supermario eğer tam gün izin alabilirse ben de işe dönmeyip istiklal'de güzelce savrua savrula dolaşmak bugünün tadını çıkarmak istiyorum. İşe spor geldim gidersek İstiklale diye gören aa diyip duruyor herkese aynı şeyi söylüyorum dr. gidiyim geliyim değiştricem diyorum yalanımı yiyim :))

Saatler çabuk geçsiiinnnnnnnnn
foto

20 Ocak 2011 Perşembe

sabah sabah geldi

Alarm çaldığında sanki ben uykuya yatalı 1 saat olmuştu. Ne kısa tadsız bir uykuydu.

Her bitirdiğim güne bir anlam yüklüyorum istemdışı. Ne zaman gördüm İzmir'i ozaman ilk görüşte aşık oldum. Bu yıl daha etraflıca gezme şansımız olunca merkezinden çok denizle iç içe köylerini sevdim. İşte bu sebepten geçen hergün emekli olduğumuzda hayalini kurduğum o Ege kasabasında geçmesini istediğim günlere yakınlaştırıyor beni.

Seferihisar-İzmir

Aslında hiç pozitif bakamam hayata, sabah sabah en taze yerinden almak için 20 dakika yürüdüğüm çıtır simitim, %43 yağı azaltılmış Pınar Beyaz peynirim ve içtiğim kan ilacının 2 saat (süt ve süt ürünleri ) yememe kuralının geçmesini beklerken bugünkü uykusuzluk böyle motivasyona dönüştü birden.

19 Ocak 2011 Çarşamba

ilk kez

Yaklaşık 2dakikadır göz  seyirmesi gibi pıt pıt bişiler karnımın içinde aynı noktaya vuruyor,yüzüm de kocaman bir gülümseme bu anı hiç unutmak istemiyorum. Çok tuhaf sanırım bu O'nun benim hissettiğim ilk tepkileri.

en çok

Haftalar sonra evde birlikte akşam yemeği, Bebi'mizin badilerine bakıp mod'a girme, göbüşün 457857 tane fotoğrafını çekme, macaronları gömme, tv karşında uyuşukluk, koltukta mayışıp kalma, sabah sürünerek uyanmak.. özlemişim hepsi çok güzeldi.

18 Ocak 2011 Salı

mis gibii

Tertemiz hafif soğuk bolca güneşli bir Ocak 18 bugün. Ayrıca akşamları 17:10 gibi çıktıgımız da şirketten hava artık aydınlanmaya başladı. Açık gri. 8 dakikaya varmadan koyu griye dönüyor ama olsun bu bile güzel. Gerçi Mart var daha en kara kışla en baharı bir arada yaşatacak yegane ay. Yavaş yavaş ilk baharın geleceğini hissetmek bile motive ediyor.
Dün akşam Supermario sözde eski saatlerine dönecekti. 20:00'de çıkıcaktı işten. Ben öyle hevesli gittim ki eve. Servisden alıp beni eve bıraktıgında daha Lador'da cıngar çıktı bile. Yetişmemiş devam edeceklermiş. Sinirden yemek dahi yemedim, bir elma bir ayva hepsi okadar. Gelir gelmez direkt dışarıdan yemek almaya gitti. Gönlümü almak için binbir şebeklikle. Hoş ben unutmuştum artık İz tv'de batık ağların doğaya verdiği zararlara üzülmeye çoktan başlamıştım. Akşam için hayal kurmıycam ama dün yapamadığımızı bu akşam yapalım artık. Bir de miniğe badiler aldık. Ama hala Lador'da unutuyoruz poşeti içeri almayı. Supermario'ya bu çocuğu birey'den say git arabadan paketleri al artık dedim gülüyor.

foto

17 Ocak 2011 Pazartesi

Bugündü

1 hafta anne bakımıyla neredeyse pamuklara sarıp sarmayalan sevgisini ilaç niyetine içtim. Çoğu bitti azı kaldı. İlk defa bukadar caresiz hissettim yaşamım boyunca kendimi. Çünkü ağrılar sancılara 39 derece ateşe karşı sadece yatıp geçsin diye beklemek bebeğe zarar gelicek diye bir iğne bile olamamak kendi adıma verdiğim en büyük imtihandı.

Bugun normalde cinsiyetini öğrenecektik dr. randevusunda. Ama öğlen şirketten çıkıp bu soguk hava da daha tam düzelmemişken oraya kadar gitmeyi gözüm yemedi. Ya gene kötü olursam diye Cuma 'ya erteledim. Bukadar heyecanla beklediğim birşeyi erteleyeceğimi hiç düşünmezdim. Bakalım hayırlısı böyleymiş.

11 Ocak 2011 Salı

bööö git basımdan öksürük

Her insanın bir hastalık zaafı olduguna inanıyorum. Kimi ilk zayıf anında grip olur, kiminin bademcikleri iptal oldu, kimi nezle olur. Ben eskiden nezaman hasta olsam boğazlarım şişerdi bildiğin bembeyaz iki davul olurlardı.
Ama nezaman bu hamilelik girdi işin içine göğüs kafesimde bir duman varmış gibi zor nefes almaya ve gıcık şeklinde öksürmeye basladım. Pazar, bizim sokaktaki trafo yanmış kombi iptal tabi. Ben bir kaptım şifayı. Öyle böyle değil ruhumu teslim ediyorum ağzımdan doğurucam nerdeyse okadar öksürüyorum.
Dün etlerim liğme liğme,  öksürük, sıtma, ıvır zıvr hepsi sardı etrafımı. Bugün anneannemin ölüm yıldönümü oldugu için annem dün dönmek zorundaydı. Supermario'da çalışıyor. Kayınpederim gelelim alalı seni dedi ama rahat edemem diye gitmedim.Yalnız başıma evde resmen öksürmekten kanrıma ağrılar girdi. Bir ara yoklayamaya geldi Supermario 4 aydır ilk defa sana bukadar ihtiyacım var gitme dedim. Artık ağrılar öyle fenaydı ki. İşe döndü izin almak için. 22:00 giibi geldi.Onu görünce biraz canlandım evde birinin varlıgı bile yetıyor. Ama tabi 15dak. sonra gene aynı teraneler.

İşe geldim ama kolum kanadım kalkmıyor. Hastaneye gidip rapor almaya bile gözüm yemıyor.
Dayanabileceğimi sanmıyorum ayakta duracak halim yok eve giderim ama önce Boss'ları göriyim, onlar beni görsün. Su istimal etmek istemiyorum

7 Ocak 2011 Cuma

Kurtlar Kaçırsın

Bu Supermario'yu kurtlar kaçırsın. Hayır yok onu da değil işyerini. Bu günden itibaren haftasonumuza sıktıları limonu dün gece'den beri hazmetmeye calısıyorum. Annem geliyor yarın haftasonu onunlayız. Resmen bomba var diye ihbar edesim var.

Puff.

6 Ocak 2011 Perşembe

Yanlış Ata Oynamasaydık haha

Geçtiğimiz gün Aku gelecekti bize sabahtan sözleştik, akşama ne yeriz diye menüleri bile hazırladık kafamızda. İki shit boğaz olarak. Tabi benim aklımdan akşama kadar 7564574 tane yemek geçti hatta bir ara sapıttım eve gitmeden Mc'den köftelim yiyim dedim ama öyle böyle soguk yoktu yemedi gidemedim. Supermario servisden inince beni almaya geldiğinde haberi oldu Aku'nun geleceğinden, dedim Yıldaş da özledim sizi diyip duruyor yarın da onu çagırırız. O da ben işyerinden izin alırım o da bugün gelsin değince olduk mu cümbür cemaat. Eşimin başı dönmüş diye gelmiş :) Evlendiğimiz günden beri nezaman işten izin alsa beni bahane ediyor ne çürük bir kızmış diyecekler artık atma üstüme diyorum :P
2 kız'ın yemesi ayrı 2 iri boğazına düşkün erkeğin yemesi ayrı malum, eve girer girmez mutfaga girdim. Kendi başımayım diye yemek yapmıyorum akşam eve gidince canım ne isterse bir de akşamları tok oluyorum hazımsızlıktan buzdolabında gram yiyecek birşey yoktu. Sabah çıkardığım tavuktan soyasoslu körili tavuk, pantlıcan salatası, yeşil salata, domates soslu makarna, inegöl köfte, karnıbahar salatası derken Aku geldi o Masayı hazırladı, üstüne Supermario ve Yıldaş girdiler her bir koldan yemekleri gümlettik.
Ben yoruldum yemegi yaparken mutfagı toplamak Supermario'ya kaldı. O da işini bitirip bize katıldı. Bir ara Ps oynar gbi olsak da film takıp film izledik. Ama yok böyle izlemek her hareketine yorumlar hava da uçuşuyor. Makara gırla. Ben bolca uyudum uyandım Tukuuu diye seslenenlere kendimce uyumuyormuşum havası verip gülerek uyandıgımı suratımda tebessümle gözlerimi kapattıgımı söylüyorlar :P
Artık tam anlamıyla uyku moduna girmişken Akuş'un gelirken ben seviyorum diye aldığı Özsüt'ün franboğazlı adet pastasını  üzerine mum yakıp iyiki doğdun diye getirmeleri o an yerimden aaniden kalkıp suratımdaki şaşkınlığı fotolara süper yansımış hala güüyorum kendimee:P Yedim kendime geldim mest ediyor bu pasta beni. Ben 23,30 gibi artık tamamen uyumak üzere karnıma gülmekten agrılar sokan güzel insanları bırakıp yatağıma geçtim. Supermario, Aku ve Yıldaş 1 saat daha takılmışlar benden sonra Canlı para'da ödüllü soru bilmece oynamışlar sabah bana anlatışlarını cekip video ya göndersem en hararetli yarışmacı adayları bunlarda reyting bol diye programa alırlardı kesin :P

5 Ocak 2011 Çarşamba

Yeni Senenin İlk Haftasonu

Yeni senenin ilk günü cumartesiye denk geldi bana zaten tatildi ama Supermario normalde çalıştıgı için O'na izin olması keyfimize keyif kattı. Yeni Yıl'ı Supermario'nun ablasın da geçirmiştik o gece orda kaldık. Sabah maaile güzel bir kahvaltıdan sonra herkes dagılmaya basladı. Hava öyle güzeldi ki biz önce geceden kalan mahmurlukla ne yapacağımızı bilemedik sonra soluğu İstiyepark'ta aldık. Dolaştık alışveriş yaptık ve çok geçe kalmadan eve döndük. Ertesi günün yeniden tatil olduğunu bilmek müthişti. Öyle ki bana senelik izindeymişiz gibi geldi.
Pazar sabah kahvaltımızı yapıp gene müthiş güneşi dışarı da görünce, Supermario2nun cadde'ye gitme isteğiyle yola çıktık. Sahil de yürüyüş yaparız dolaşırız diye.
3 gibi cadde'deydik ama millet uyanamamış desek üstünden birgün geçmşti gayet sakindi ortalık. Açık hava çok iyi geldi. Bolca yürüdük.
Karnımız çok aç değildi ama benim canım Dükkan Burger istedi, ilk ısırıktan itibaren enerji toplayıp hatta mest olarak bira'yı uzaktan koklamak suretiyle ilişkimize nokta koydum:p
Oranın hardalı çok güzel bir kavanozu alıp kaçıracaktım öyle çok yedim ki :P Akşam evimize döndüğümüz de film koyduk, ışıklar kapalı mısır patlakları hazır ben cola içemiyorum diye Supermario %100 portakal cappyi bana eşlik etsin diye eksik etmiyor cola'nın yerini hiç bişey tutmuyor ki ama pof. Bu arada ben en çok cola içmeyi özledim şöyle buz gibi lıkır lıkır. Evet bu şekilde bitti. pazartesi iş olmasın istedim haftasonu çok güzel geçmişti halbuki.

4 Ocak 2011 Salı

kar kalır yanına

Kötü bir başlangıçtı ki iş günü olarak haftaya bugün de sürsün istemedim. Vaktim yoktu zaten yazmak için.

İş yerinde hayat sosyal yaşantıdaki gibi dilediğince hayt huyt yapıp hakkını korumana izin vermiyor. Sıkıldım ben deyip çekip gitmene de. Bazen adaleti dağıtacak kişiler yanlı oluyor. Ya erkek düşkünü her kararı kesin o haklıdır diye veren bir hemcinsin Yönetici, ya kendinden başka birileri daha birşey bilsin istemeyen hemcinsin Yönetici. Açıkcası miğde bulandırıcı ve el mahkum bu devranı döndürüp, cebini doldurup, çevresini itinayla seçilmiş kişilerden kurup daha sonra bundan güç alan yanlı hakkaniyetsiz insanlar.

10 yıldır çalışıyorum hakikaten anladıgım tek şey bir şey oldugunda haklı ol haksız ol gidip Üst'e ilk söyleyen ol. 2. kişi açıklama yapmak zorunda kalsın.Ve çocukların ilkokulda yaptığı gibi şikayet etmeyi sürdür. Çok işe yarıyor gerçekten. Mal gibi kalıyorsun böyle böyle yapmışsın diye birileri geldiğinde yanına.

Üzüntülerime birde böyle "ben" dışında gerçekleşen, ucu bana batan şeylere değer vermek ,dillendirmek istemiyorum ama burada kalsın. Çünkü ben yaşananları çabuk unuturum, kötü anları hemen silerim.Burada kalsın ki okudukça iki gündür üzüntüme değmeyecek insanlara yeniden hırslanabileyim. Burada kalsın ki tepetaklak olduklarında içime su serpilsin.

Uzun zamandır bu kadar üzgün oldugumu hatırlamıyorum. Keyfim sıfır, O kadar kalben içimden geçiyor ki umarım yakın zamanda bu kadar haksızlık karşılık kalmasın.

3 Ocak 2011 Pazartesi

Mutlu Yıllar Sana

Konuşmaktan sonsuz keyif aldığım, fikirlerini önemsediğim, mamur anların da burdan uzanıp gıdıklayıp güldürmek istediğim, şuan yalnız ya düzgün beslenmiyor hamur işi yapıp kapısına bırakmak istediğim, 00'de uyumuş olursam diye saati kurup  beklediğim, sesi enerjik geliyorsa mutlu oldugum, kötüyse olanca şebekliğimle susmadan konuştuğum.. İyiki tanımışım seni bir yıl daha eklendi arkadaşlığımıza, ben uzaktan sevmelere anlam veremezdim ama senle başkayız.. çok..aynı cümleleri km'lerce arayla kurdugumuz birbirimize söylerken ben diyecektim onu diye bitirdiğimiz.. İyiki doğdun Yassimmm İyikiii

1 Ocak 2011 Cumartesi

2011'e Girdik

2010'u bitirmek üzere Supermario'nun ailesiyle birlikte toplandık. Masalar kuruldu içkiler sıra sıra dizildi.
Sohbet muhabbet derken vakit geçti, Yalnız çok bir numara yoktu, çoluk çocuk açık televizyonun etkisiyle çok birşey anlamadan geçti vakit. 00'ye balkon da köprünün havai fişeklerini izleyerek gidik bir de şampanya patlasaydı sorunuzca daha güzel olacaktı. Allah'tan mantarı gelmedi ama tüm fışkırtısı Supermario'nun ablasının yüzüne gelince bolca güldük. Hediye seramonisi başladı geleneksel olarak. Bana gelenler genel de miniğimiz içindi hepsi çok şekerler. Komik olansa ben Supermario'ya pijama takımı almıştım o da bana pijama takımı almış üzerinde hello baby yazan :P  Çok tatlıydı ikimizin de aaa 'laşması :)Geceyi Wii oynarak bitirdik.Ben kaazandım dememe gerek yok çok pis bowling oynarım:P  2011 güzel geçsinn.