31 Mart 2011 Perşembe

Sen gelince

Dün akşam babam geldi aklıma.
Kendime onu düşünmek için müsade edince özlem yerini gözyaşlarına bırakıyor.
Anneannem için de sık sık yaşıyorum bunu.

Gerilere atıyorum, bastırıyorum. Kendimce güçlüyüm bu duyguyla baş edebiliyorum diyorum, külliyen yalan.

Yolda yürürken hiç benzemeyen birini ona benzettim gene adamın elindeki poşetleri görünce.

 Bahar akşamları sokakta oynarken eve gelmesini iple çeker kız, ellerinde poşetler eve gelir baba. Ev mis yemek kokusu anne sofrayı hazırlar, baba kızıyla özlem giderir. Hep birlikte Masa da ailece yemeklerini yerler. Ayrı gayrı olmaz kimse tabağını alıp masa dışında yemek yiyemez. Kız her akşam bir dünya istekde bulunur, baba hep öncelik sırasını kendi ihtiyaçlarından ziyade kız'ın aslında "alınmasa da olur" olan isteklerine verir. Öyle güven veren öyle sırtın yere gelmez bir hali vardır ki. Kız hiçbirşeyden korkmaz. Babası onu hep korur, bulur buluşturur, otoretesini, sevgisini, hep en yüksek doz'da gösterir.

Hep aynı kareler gözümün önüne geliyor. Özel olurdu o zaman bazı yemekler, meyveler, tatlılar aile bir araya toplanmadan yenmezdi..  Öyle özledim ki.. Çekirdek ailemizi.. Bayramlar da anneanne'me gitmemizi, sohbetlerimizi, küçücük aklımla kafa tutuşumu.. Ne kadar kısa sürdü film 13yıl.. Benim yaşlar süzüldükçe Supermario daha sıkı tuttu ellerimi ama hiç etki etmedi. Dindirmedi o duygu yoğunluğumu.

Sonra dediki bebi'ye dokunup; nasıl bir duygudur ki görmeden merak ettiğim, tanımadan özlediğim, bilmediğim herşey bildiğim hiçbirşeysin. Biz de artık kocaman bir aile oluyoruz sayende, annen içeride yemek hazırlarken ben seni oyalıycam yalnız peşin peşin söyliyim altını değiştirmem :).. Seni hiç yalnız bırakmıycam..

O an koptu film..

Hayatımın üçüncü erkeğine her geçen gün daha çok alışıyorum. Tekmelerini kontrol ediyorum, Maşallahhın var hiç durmuyorsun bambam :) Takdir o ya 9 ay olması boşuna değilmiş. Duygular ruhi hal anca şekil alırmış bu zaman diliminde.

Ah bir de babam görebilseydi seni, ahh..

30 Mart 2011 Çarşamba

Bir Pazar Geçti

Öglen aradı Emr'ler hadii gelin sahile diye. Saatt 16:30'a kadar hava enfesdi tadını doyasıya çıkadık Emr , Gknl'le ben ve  Supermario. Sonrasında bir yağmur bir rüzgar zor toplanıp kaçtık doğru bize. Göknl'e show yaptı Bebi. Kumandayı karnımın üzerine koydum tekme attıkca kumanda şaha kalktı resmen, gözlerine inanamadılar o kadar tekmelemesine. Sıcacıkk evde pizza keyfi yaptık, sohbet muhabbet bitti gece. Bir yatmışım deliksiz uyudum resmen açık hava yaradı. Güzel bir haftasonuydu, özlemişim güneşli havaları.

29 Mart 2011 Salı

En En En

O hazırlanırken ben aniden gözümü açtım sabah elini kolunu nereye koyacağını bilemedi gardrobun önünde şekilden şekile girdi. Uyku sersemi anlam veremedim. Uyandım yataktan kalkıp banyo'ya girmemle ayna'daki, mutfaktaki, kapıdaki, salondaki, holdeki, heryerdeki notları görmem,  O an anladım sabahki telaşını,iş peşindeymiş gene, doğum günüm bugün benimmm nasıl enerji verdi nasıl kocaman gülümseme yapıştı yüzüme. Gelen telefonlar mesajlar tüm gün havaya sokma için birebir oldu. Hava enfes güzeldi, dışarı çıkmam davetli olduğum bir yere yetişmem gerekiyordu ama gözümde nasıl büyüdü nasıl büyüdü üstümü giyindiğim halde gitmedim. Oturup akşam olmasını Supermario'nun beni hiç konuşmadığımız süprize götürmesini bekledim :p
Traş olmuş oh miss, hazırlan çıkıyoruz startıyla nereye diye sormam bir oldu tabi. Güzel bir yemek yeriz dedi. Ama benim aklımdaki yer başkaydı keşke düşünse dediğim yer. Keşke keşke diye iç geçirdiğim yer..
 asma yaprağına sarılı levrek enfesdi
Yemeğe gidiyor olmak yetmedi o an bünyeye ve Şımarıklıkla,sitem,gülen surat üçlüsü karışık doğum günüm olmasının verdiği cesaretle agzımdan çıkıverdi "ayhan sicimoğlu" sahne alıyordu neden görmedin diye.
Aşkım neden söylemedin giderdik dedi. Ama nasıl bir iç  çekilmesi anlatılmaz bendeki. her gitmek istediğimizde ya program iptal oldu ya bilet bulamadık ya bilet satın aldığımız halde hava şartlarından program kaldırılmıştı. Ve şans bu ki busefer dogum günümle aynı güne kadar gelmişti ama gidemiyorduk.!
 Yatak odasına giyinmeye gittiğimde biletleri yatağın üzerinde görünce film koptu nasıl ağlamaya başladım. Bilet almış!
nasıl ya kim söyledi? nerden bildin nerden bildinnn diye sarılıp sarılıp ağlıyorum. Önce söylemek istemedi sırmış aralarında sonra çıkardı ağzından baklayı Ayfertito aramış, benim onunla paylaştıgım şeyi söylemiş "tam da doğumgününde sahne alıyor çok istiyor ona gitmeyi" plan yapmadıysan aklında olsun diye. Supermario durur mu hemen almış biletleri. Ve biz bir hızla o trafikde yollarda geçen saatlerde keyfimizi kaçırmadan 21:00 gibi Ghetto'da olmayı başardık.
Önce güzel bir yemek yedik enfesdi tek kelimeyle sonra Latin rüzgarı başladı. Koca göbeğime aldırmadan dans ettim. Gece 01,30'da  Etrafdan bakışlar göbüşe  gerçek mi diye dokunmak isteyenler cabası:)) Canım Supermario süper bir gece daha bitti. Her defasında şükrediyorum sağlıkla nefes aldığımız her saniye için. Seni çok seviyorum, çok..

Ve bir teşekkürde Ayfertito'ya her zaman çok ince düşündüğü her zaman samimiyetini hissettiğim yegane dostum olduğu için.

Bu yıl da kazançlarım kocaman, en büyüğü sensin bebi.

Sesss

Uf nekadar uzun süre oldu zorunlu ayrılık. Blog yasakları kalktı sanırım sorunsuz girebildim. Hemen bir alıştırma turları atayım istiyorum. Uzun zaman yazmayınca tutukluk oluyor eli gitse aklına birşey gelmiyor o kadar anlatacak şey varken. Herşey yolunda kısa özetiyle, Bebi 1 kg olmuş. Büyüyor oğlum. 25. hafta kontrole ilk defa annem de geldi.  Bebi utandı yüzünü kapattı elleriyle hep. Dr. uğraştı açsın diye ama ı ıh banamısın demedi. Annem görebildiği kadarıyla nasıl duygulandı. Yeni tanıştığı insanlara tanıtırken bu büyük bu da küçük kızım diye tanıttığı 27 yaşına da girsem hala küçük olduğum anlar sanırım o an rafa kalktı. Miniğinin miniğini görmek onu duygulandırdı. Dün akşam bizdeydi, bugün gidiyor söz verdi yakın zaman da gene gelecek. Basit karbonhidratlardan uzak durup kompleks karbonhidratlara yönelmeliymişim, Daha az börek, çörek, makarna, tatlı çikolata yemeliymişim kan şekerimin yükselmemesi için dr.öyle söyledi. Bugun süt içebilmek için kendime konfleks aldım o şekilde daha kolay oluyor içmesi.

17 Mart 2011 Perşembe

Sen Varya

Hafta'da iki kez balık yemeliyim'in ikinci ayağını dün akşam yaptık. 1 kilo balığı balıkcı da pişirtip getirdi Supermario. Ne kolay oldu sadece yutması:) Hadi dün akşam geçti öyle bu akşam da sebze haşlıyım diyorum bol yoğurtla yerim.
Doğum günüm geliyor ayfertito gene yapmış yapacağını, öğlen yemeklerinde onunla alışveriş sitelerinde cirit atıp ha bire sipariş verip duruyoruz. O meğer benim nabzımı tutuyormuş o sıralarda :)) Bebi için nevresim bakıyordum ben karar verene kadar o almış ve sabredememiş 1 hafta daha beklemeyi az önce getirdi. Nasıl güzel nasıl kullanışlı sanırım kendime  olsa bukadar hoşuma gitmezdi. Çokk teşekkür ederiz Ayfertitoooo,seni çok seviyoruz :)

16 Mart 2011 Çarşamba

2+1'e alışma çabaları Endişeler

Planlı olmayan, tamamen geleceği zamanı kendi seçtiği bir hamilelik dönemi geçiriyorum. 24 hafta oldu ama hala tam kulak memesi kıvamına gelemedim. Aklımda sorular çok fazla ama çocuk bakımı ile ilgili değil. Tamamen kişisel.

Evliliğimizin başından beri 2+1 olmayı yakın zamanlarda düşünmemiştim ki. Elbet vardı ama daha zamanı hep çok uzaklardaydı. Kimine göre 3 sene yakın zaman değildir ki bize de çevreden hadi ne zaman soruları geliyordu ama uzaktı çok uzaktı bu fikir bana. Evlenir evlenmez hamile kalan ya da 1 yıl sonra hamile olanları aklım almazdı ki hala almaz bana 3 yıl yetmedi daha yapacak çok şey vardı onlar nasıl vakit geçiriyorlar. Benim fikirlerim tabi bunlar kimseyi bağlamaz.

Aklımıza estiği an'da atlayıp arabaya gecenin bir vakti yola çıktığımız
hadi deyip  kudurduğumuz eğlenmek için bahane uydurduğumuz yıl boyunca sayısız tatile çıktığımız kısacası canım istemezse hiç kıpırdamadığımız , elimizi tek dolduran biralarımızın olduğu çöpsüz üzüm olup, hesapsız kitapsız iş yapmaya alıştığımız için 3ay sonra gelecek olan sorumluluk duygusu benı korkutuyor.
dün akşam servisle eve dönerken

Birşeylere bağlı kalmak, istediğin an istediğin şeyi yapamamak..

İnsan herşeye alışıyor elbet bu düşüncelerim belki dogduktan sonra çok yersiz kalacak. Ayrıca çocukla da yapılır yapılmaz değil ama kısıtlanarak. Çoğu şeyden feragat ederek.

Supermario çoktan mod'a girdi hatta kiraya çıkalım bebi'nin odası olsun diye benimde otokontrolümü allak bullak ediyor. Of bilmiyorum alışveriş yaparken güzel de ihityaçlarını karşılarken zor geliyor hayal etmesi:)

* Dün gece saat 03:00'de kaşıntı, burun akması, uyku kaçmasıyla uyanıp, battaniye'nin üzerime yığılmasının son damlasıyla bir ağladım bir ağladım. Supermario'da uyandı önce üfledi sonra teskin etmeye çalıştı derken uyuya kalmışız. Sabah şiş gözlerle ben karnımdayken bakıyorum dışrı çıkınca sen çekiceksin diyorum. Gelsin sağlıkla ben neler yapıcam ona diyor. Bazen duygusallık çok bastırıyor.

Tüm bunlar bir yana benim de tek hayalim sağlıklı sıhhatli kavuşmak ve biran önce mod'a girebilmek son 3 kaldı:)

 Ben bunları yazarken bile sen durmuyorsun bebi güm güm adını bam bam mı koysam acaaba:)

15 Mart 2011 Salı

24 Hafta

soru'lar, acaba'lar bitmese de,
dinliyoruz hergün ne anlatıyor diye,
o büyüyor, biz de..
alışıyoruz daha çok..

14 Mart 2011 Pazartesi

yasaklar

Yazacak anlatacak çok şey birikti, ama yasaklar var.
Google ve Digitürk arasında çözülemeyen sorun.
Nez aman çözülür bilinmez 2hafta oldu.
Bugun keyfi bir şekilde açılınca girmek farz oldu bu yazıyı..
hala bekliyoruz düzelsin diye.

7 Mart 2011 Pazartesi

İyiki Doğdun Sevgilim

Doğum günü bugün yani hafta içine denk geliyor arkadaşlarımızla rahat rahat sabahlayalım diye bir haftadır mail mesaj telefon trafiği ile sonunda Yıldaş'ın evinde süpriz bir doğum günü yaptık Supermario'ya. 2 eksik 1 ayrılık tüm kadro toplandık 12 kişi. Yedik içtik yıldaş süper ev sahipliği yaptı. Bu sefer hafif hissetmiş ama birşeylerin olduğunu. Ama asıl olay bu akşam aylar önce onun hoşuna gidecek bir yere rezervasyon yaptırdım.
 Wii'nin en yakışıklı karakteri, Biricik Sevgilim bugün 28 oldu.
Supermario'm benim en duygusal kahramanım, iyiki doğdun Seni Seviyorum.

ekleme: saat şuan 17:00  yaklaşık bir saattir nasıl tekmeliyor karnımı çalışma masama dayadım resmen masadan gei itiyor beni. Bu en yüksek tepkileri:)

Neler Yaptın?

Bebi, bana neler yapıyorsun şu an anlatayım mı?

22. haftayı bitirip  yeni dr.'da detaylı ultrasona girdim, aklımdaki soru işaretlerine müthiş su serpti. 477 gr. olmuşsun. Tam haftası haftasına tutuyor gelişimin. Çok ama çok hareketlisin. Dr.'da durmadın devamlı fıkır fıkırdın.  Yüzün, dudakların burnun artık çok net. Ayak parmaklarını saydık tek tek miniciklerdi.
2 haftadır tekmelerin göbeğimin üzerinden belli oluyor. Bir vuruyorsun karnımın o bölgesi dışarıdan bariz görülür şekilde hareket ediyor. Elimi karnıma koyup dinlemekten daha zevkli seni o şekilde takip etmek. Supermario pür dikkat seni bekliyor bir vur da görsün diye. Nelere seviniyoruz:)

Gelelim kötü yanlarına, günde iki kez Mustela ile 10'ar dakika ovarak krem sürsemde uykumdan uyandıracak kadar büyük kaşıntı oluyor karın bölgemde. Her gece yaşıyorum 2 haftadır.Kaşıntıların seviyesi öyle yüksekki ağladım ağlıycam o derece kötü. Çatlamak için zemin yapıyor  belli. Artık okadar canım acıyorki kaşıntılardan, çatlarsa çatlasın yeterki bukadar kaşınmasın diyorum :( Sanırım artık kaçarım yok 1hafta 10 güne kalmaz gider o bölgede.

Müthiş duygusallaştım. Yatağını aldık dün, beklediğimden büyük çıktı bakalım değiştiricem belki, kurduk eksiği var mı diye  geri toplarken Supermario fermuarını koparttı çekiştirirken. Ben dur yapma diye söylenirken koptu. Koptuğunu görünce n'pcaz şimdi diye bakan Supermario'ya umrumda değil hallet, sana dur dedim dememle onun biranda sesini yükseltmesi bir oldu. Alışık değilim onun böyle tepki vermesine nasıl gözyaşlarım aktı. Hıçkıra hıçkıra ağladım tuvalette. Özür diledi ama nafie geçmiyor ağladıkca ağlıyorum. Sonra konuşmama protestosuna döndüm, sonra yatak odasına geçtim, sonra evden çikolata almaya bakkala çıktım 3yıldır ekmek bile almışlığım yok o evdeyken. Arkamdan gelmesin diye resmen kaçar adımlarla. Hafta içi gene çok televizyon izliyorsun diye de ağlamışlığım var. Uf böyle anlatırken ne abuk subuk geliyor kulağa farkındayım ama o an dünyanın en önemli meselesi olabiliyor o duygu halimle. Hallettik tabi ama ben çok hassaslaştım bu kesin.

3 Mart 2011 Perşembe

9. yıl

1 mart'ı 2'ye bağlayan gece, saat 02:00'de ben mışıl mışılken başladı.
Servis tabagının içine ikea mumları, kivi'den sıfırlar, maydanoz'dan çiçekler, mandalina'dan rakamlar. Ha nutella'dan rakam araları karışmasın diye noktaları unutmamalıyım hepsi ince işçilik. Hepsi aşk.
Tabak'ta 02.03.02 yazıyor. Hayatımda yediğim en en en güzel meyve tabağıydı gecenin bir yarısı şarkılar mum ışıkları içinde. O heyecanla fotoğrafını çekmediğime defalarca üzüldüğüm.
Ve 2 Mart Tam 9 yıl oldu biz birlikte olmaya başlayalı.
17,5 yaşındaydım doğru birini seçmek için şimdi bakınca çok toy bir zaman geliyor. Ama bir daha fırsatım olsa gene seni seçerdim. Aradan geçen 9 sene'de belki birbirimizi bir askerlik zamanı uzun görmedik ondan öncesinde 1 hafta ayrı kaldığımız bile 2 kez, biri sen biri ben ailelerimizle tatile cıktıgımızda. Sonra baktık olmuyor kim tatile gidiyorsa diğeri de onunla.
2 mart yani dün akşam, göbeğimi tüllere sarıp hediye paketi yaptım. Nekadar eğlendik bebi'de farkındaydı kendinin hediye verildiğinin fıkır fıkırdı. Kapıya anahtarı soktuğunda sen, ben tüm ışıkları kapayıp beni bulman için beklemeye başladım. Sen görür görmez kahkahalarla güldükçe içim içime sığmadı. Hediye paketini açtın Bebi'ye kocaman bir öpücük. Aşk 3 kişilik oluyor buna bayılıyorum.

Sen uzattın, sıra bende uçtum uçtum birgün evvel mesai'nin sebebi belli oldu hediye avına çıkılmış. Önce olmaz dedim sonra bir baktım oldu çok da şirin hemde. Zevkine gözlerindeki heyecana bir kere daha aşık oldum.Hadi hazırlan dedin, yemeğe gidiyoruz. Giyindik çıktık Set'e yer ayırtmışsın ama orya gidip kalamar, karides yiyememek Bebi'den dolayı bana  koyar başka bir yere geçelim dedim:) biraz bozuldun nasıl düşünemedim diye ama toparladık hızlı bir kararla kendimizi buluverdik. Nasıl keyifli nasıl güzel bir akşamdı bol güldüğümüz, 9 yıl geçtiğine inanamadığımız.

Seni Seviyorum Sevgilim çokk..

1 Mart 2011 Salı

İlk Paranı Kazandın

Bebi'nin şansına Milli piyango al diyordu Supermario ne zamandır. Dün aldım ben de. Bugun sonuclar açıklanmış az önce baktım ilk amortisini almış 6 TL :)) uww ne keyifli geldi şansı sabah sabah bana.
Kocaman gülücük yüzüme yapıştı kaldı, şansın hep açık olsun Bebi.

Çentalizm

Bugün doktoruma gidip, tahlillerimi tüm yapılan muayene sonuçlarını almaya gitmem lazım.
Artık doktorumu değiştirme startını verdim. Ama , aması var işte..
Ben normalde rahat hayır diyebilen biriyim. Hoşuma gitmeyen birşeyse kırıcı olmadan fikrimi söylerim. Supermario ile zaten en çok tartıştıgımız meseledir bu. O'na birşey satmak, vicdan yapıp evet dedirtmek çok kolaydır. Ben ise çenemle aradan 6 ay geçmiş bir ürünü bile uğraşıp iade ettirebilirim. En basitinden, yemeye başladığım bir ürünü sevmediysem değiştirebilirim.  Kaldıki bunun için uğraşırım. Çevremdeki herkes bilir bir işleri varsa telefonda, yüz yüze, birşey değiştirelecek, bir iş halledilecekse direkt beni söylerler.  Yaşlanınca top atan çocuklara söylenen yaşlı teyzelere döneceksin bu gidişle diyor Supermario. Mümkün. Ama huy işte hakkımı ararım çekinmem yani.

Ama herkesin basireti bağlanır ya benim de dr.a gidip tahlillerimi varolan tüm kayıtlarımı istiyorum yeni bir doktora başlıyacağım demek öyle gözümde büyüyor öyle geri gidiyor ki ayaklarım.
Kime bu konuyu açıp püflesem , yok artık senin mi diye gözleri büyümüş halde tepki veriyorlar.

Evet ya çok zor geliyor kadınla muhatap olmak, çok zor geliyor hastanenin kapısından içeri girmek bile. poff :)

foto