12 Kasım 2009 Perşembe

Bu Tabloların Sanatcıları biziz yani DNA'mız

Çok Orjinal bir hediye benzersiz Nette araştırınca Yurtdışında da örnekleri olduğunu ve önümüzdeki yıllarda dahada yaygınlaşıp birçok alanda tasarım olarak karşımıza çıkabileceğini gördüm.

Bahsettiğim şey DNA'larımızın kişye özel bir tasarıma dönüştüğü http://www.dnartist.com/  portreler.

İlk duyduğumda banada şaka gibi gelmişti.. Okuyuncagörünce teknolojinin çok ilerlediğini ve tamamı uluslarası deneyime sahip Biyokimyagerlerden, moleküler genetikçilerden, tasarımcılardan ve fotoğrafçılardan oluşan Tamamı TÜRK 12 kişilik bir ekibin oluşturduğu kişiye özel DNA'dan alınan hücreyle tasarlanan tablolar süper orjinal hediye yada ev dekorasyonunu tamamlayacak dekoratif tablolar.

Bu portreye sahip olmak isteyenler http://www.dnartist.com/ web sitesine girip portrelerini sipariş ediyorlar. Yanak içinden basit ve acısız hücre örneğini almayı sağlayacak svap kiti gönderiliyor. Bu teknik o kadar basit ki bebeklere bile gönül rahatlığıyla uygulanabiliyor.Kiti uygulandıktan sonra geri gönderiliyor Teslim alınan kit örneği  laboratuvar ve tasarım stüdyosunda işlemlere başlanıyor.

Portreler özellikle Yılbaşı, evlilik, yıldönümü, doğumgünü, doğum gibi özel günler için gerçekten çok farklı ve unutulmayacak bir hediye rengi ve boyutu belirlemek tamamen şahsın elinde..
Kafalarda soru işareti kalmasın her soru cevap bulsun diye Proje Mimarı Selin hn. ağzından ;
Bu portrelerin yaratılmasında kullanılan DNA örnekleri, herhangi bir hedef bölge gözetilmeksizin, rastlantısal yerlerden kesiliyor. Bu nedenle tablolara bakıp bir takım yorumlar yapmak, o yorumlardan bazı bilgilere ulaşmak söz konusu değil. Portreler tamamıyla sanat kaygısı taşıyan tasarımlar. Hayat, teknoloji ve sanat iç içe geçiyor. Bilgi  ve sipariş için http://www.dnartist.com/