20 Ekim 2009 Salı

Ev’de Çikolata Fondü Yapımı


Kahve dünyasına gidemediğim anlarda o bana geliyor. Tamamen derme çatma bir oluşumdur bu proje:)
Yapım derecesi:
 Evde fondü, çikolata krizi anında dakikalar içerisinde miğdesine düşkün her Türk gencinin yapabileceği kıvamda bir beceri ister:)

 Gerekli malzemeler
  • Benmari usulü ile eritilecek 100 gr. tablet yada kuvertür çikolata
  • İstediğiniz meyveler çilek, muz, ananas, vişne vs.
  • Ağzı açık bir tealight (ayfi'nin isteği üzerine "mumluk " açıklamasını yapıyorum : )
  • Isıya dayanıklı bir porselen geniş ağızlı bir kupa
Yapılışı:
Benmari usulü ile çikolatayı eritiyoruz. Tencereye bir miktar su, üzerine cam bir kase içine çikolata parçaları, kasenin suya değmemesi gerekiyor. Çikolata eriyene kadar bekliyoruz.
Amacımız kısık ateşde suyun buharıyla çikolatayı eritmek. Eriyen çikolatayı ısıya dayanıklı porselen kupaya koyup tealight’ın üzerine hava alacak şekilde yerleştiriyoruz.
Sonrası malum bandır bandır yemece:p